Dinar’lı muhtar yetkililere seslendi

Dinar’a bağlı Üçlerce Mahallesinde bulunan eski Hidroelektrik Santrali devrede iken santrali besleyen ve şu an ise atıl bir vaziyette kaderini bekleyen eski su deposu havuzuyla şimdiye kadar hiçbir yetkili kurumun ilgilenmemesine mahalle muhtarı Ali Uygun İsyan etti.

Ali Uygun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, başta Afyonkarahisar Valisi olmak üzere bütün yetkililere seslendi. Ali Uygun şunları yazdı, “Sayın valim sayın bakanım sayın kaymakamım sayın belediye başkanım Afyon DSİ Müdürü neredesiniz? hiç bir yetkili yok mu? Ey Afyonkarahisar Milletvekilleri neredesiniz? Bi zahmet ilgilenip çare bulalım veya kapatalım gitsin” dedi.

Yetkililerden İlgi Alaka Bekliyor

Dinar’a bağlı Üçlerce mahallesinde bulunan ve Ilıca Mahallesine de sınır olan eski Hidroelektrik Santrali devrede iken santrali besleyen ve şu an ise atıl bir vaziyette kaderini bekleyen eski su deposu havuzu ilgi ve alaka bekliyor.

Mahalle muhtarları bu bölgenin hem sağlık açısından hem de fiziki açıdan özellikle çocuklar için çok büyük bir tehlike oluşturduğunu belirterek yetkililerin duruma el koymasını istedi. İvedilikle gerekli çalışmaların başlatılmasını talep eden Üçlerce Mahalle Muhtarı Ali Uygun burada yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Eski HES için su depolayan iki mahalle arasında tam sınırda kalan ve içerisinde her nevi pislik barındıran bu yerin gerekli temizlik işlemlerinin yapılmasının ardından üzerinin kapatılmasını istiyoruz. Etrafı sivri ve küflü demirlerle kaplı bu su havuzunun içerisinde de çeşit çeşit çöp bulunmakta. Mahallenin çocukları için büyük tehlike saçan bu bölgede gerekli tedbirlerin alınarak buranın değerlendirilmesini istemekteyiz” dedi.

Muhtarlar İnceledi

Dinar merkez mahalle muhtarları eski su havuzu ya da deposunda bazı incelemelerde bulunarak içerisinde bulunan ve sağlığa zararlı birçok maddelerin olduğunu ve tam bir bataklık haline dönüştüğünü yerinde gördü.

Editör: Haber Merkezi