Dinarlı hayırsever anaokulu yaptırıyor

Dinar İlçesi Yıprak Köyü’nde Devlet-Hayırsever İşbirliği ile yapımına başlanacak olan Yusuf-Sultan Güçlü Anaokulu’nun temel atma töreni 11 Mayıs 2018 Cuma günü gerçekleştirildi. Törene İlçemiz Kaymakamı Sayın Mustafa ŞAHİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan TAHTAOĞLU, Hayırsever Sultan GÜÇLÜ ile oğlu Adil GÜÇLÜ ve protokolün diğer üyeleri katıldı. Programda günün anlam ve önemi ile ilgili olarak konuşmalar yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan TAHTAOĞLU yaptığı konuşmada şunları belirtti:

‘’Dinar İlçesi´ne bağlı Yıprak Köyü´nde oturan 62 yaşındaki Saygıdeğer Sultan Güçlü teyzemiz, rüyasında gördüğü eşine, verdiği sözü yerine getirebilmek için okul yaptırma kararı aldı. Yaklaşık 8 yıl önce kaybettiği eşini rüyasında görüp ona okul yaptırma sözü veren ve O günden bugüne biriktirdiği paralarla okul yaptırmaya karar veren Hayırseverimiz Müdürlüğümüze gelerek Yıprak Köyüne Rahmetli Eşinin hayrına Anaokulu yaptırmak istediğini belirtti. Durumu Sayın Kaymakamımıza ilettik, Teyzemiz ve Ailesini Sayın Kaymakamımızla görüştürdük. Yıprak köyünde ana sınıfı öğrenci sayısının fazlalığı ve anaokulu ihtiyacının bulunması nedeniyle Sultan GÜÇLÜ teyzemizin biriktirdiği parayla ve devletimizin de katkısıyla 2 derslikli Anaokulu yapılmasına karar verildi. İnşallah bugün burada temelleri atılacak olan Anaokulunda vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlı evlatlar yetişecektir. Yapılacak olan Yusuf-Sultan Güçlü Anaokulu ilçemize ve köyümüze hayırlı olsun.’’ dedi.

Hayırsever Sultan GÜÇLÜ ve oğlu Adil GÜÇLÜ bu rüyalarını gerçekleştirmede yardımcı olan Kaymakamımız Sayın Mustafa ŞAHİN’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan TAHTAOĞLU’na teşekkürlerini ilettiler.

Kaymakamımız Sayın Mustafa ŞAHİN konuşmalarında hayırseverlere teşekkürlerini iletti. Hayırseverimiz Sayın Sultan GÜÇLÜ’nün bu isteklerini kendilerine ilettiğinde çok mutlu olduklarını belirtti. Bu isteklerini karşılamada Kaymakamlık olarak her türlü desteği verdiklerini söyledi. Ayrıca eğitim için bu hayrı yapan Sayın Sultan GÜÇLÜ’nün 2018 yılında Dinar’da ‘’Yılın Annesi’’ olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmalardan sonra anasınıfı gösterileri ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Gösterilerin bitiminde okulun temel atma töreni gerçekleşti.

Editör: Haber Merkezi