Dinar’ın Soğuk Hava Deposuna ihtiyacı var

Yapılan tarım araştırmalarına göre Dinar ve bölgesinin kullanması için soğuk hava deposunun şart olduğu ortaya çıktı. Sadece Dinar değil, çevresindeki ilçeleri de hesapladığımızda toplamda 5 ilçeye hitap edecek şekilde tarımsal bir soğuk hava deposu bölgenin ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Çiftçilerin ürünlerini en iyi şekilde depolayabileceği, uzun bir süredir bozulmadan, sezonu ya da malın piyasasının açılıncaya kadar malını bekletebileceği, büyük bir deponun yapılması çiftçiliği de çok olumlu bir şekilde etkileyecek.

Çiftçi vatandaşlarımız konuyla alakalı yaptıkları açıklamalarında, özellikle patates, yine bölgemizde yapılan meyvecilik, soğan ve daha pek çok ürünün bu depolarda saklanabileceğini belirterek şunları kaydettiler, “Dinarlı çiftçilerimiz ürünlerini tarladan, ya da bahçesinden kaldırdıktan sonra mecburen satmak zorunda kalıyorlar. Özellikle patates ürününde çiftçilerin belirli dönemlerde çok zarar ettiklerini görüyoruz. Büyük bir soğuk hava deposunun olması halinde, bu ürünler burada piyasası oluşana kadar bekletilebilir”

En iyi şekilde depolanabilmelerini sağlayan belli bir sıcaklıkları ve bağıl nemleri mevcuttur. Bundan dolayı aynı meyve sebzelerin optimum olarak tercih ettikleri depo istekleri, çeşidine ve yetiştirildikleri ekolojik koşullara bağlı olarak değişmektedir. Yani bu gıdalar için tercih edilen Meyve Ve Sebzelerin Soğuk Hava Depolarında Saklanma Süreleri birkaç günden başlayarak 5 veya 6 aya kadar çıkabilecektir. Bu özellikleri dikkate alarak ürünlerinizin özelliklerine uygun olacak soğuk hava depolarına sahip olmanız daha mantıklıdır.

Soğuk Hava Depoları

Kullanım alanları bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan soğuk depolar, marketler zincirinden başlayarak et ve et ürünleri tesislerine kadar, süt ve süt ürünleri imalatına kadar, ilaç ve tıbbi ürünlere kadar, sebze ve meyve gıdalarına kadar her alanda kolaylıkla tercih edilebilir. Söz konusu durum ürünlerin sağlıklı bir şekilde ilk gün ki tazeliğini koruması açısından tercih edildiği için bozulmalarını engellemek için kullanılmaktadır. Bunların başarılı bir şekilde sonuçlanmasından sonrada işletmenin daha da büyük karlara geçerek ticaretinin ilerlemesine sebep olmaktadır. Hemen hemen her yerde Soğuk Hava Depoları ile karşılaşmakta ve o depolarda muhafaza edilen gıda veya ürünlere sahip olmaktayız.

Editör: Haber Merkezi