Dinar’ın Nüfusu Her Geçen Gün Artıyor

2020 yılı TÜİK verilerine göre adrese dayalı nüfus sayımında 31 Aralık 2020 itibariyle nüfusumuz 26.122 olmuştur. 2019 TÜİK verilerinde ilçemiz merkez nüfusu 25520 olarak belirlenmişti. İlçemiz de 602 kişilik bir nüfus artışı gerçekleşmiştir.

Afyonkarahisar’ın 18 ilçesi içerisinde nüfus artışı bakımından ilimizdeki ilçeler bazlı nüfus verilerinde en çok nüfus artışı gerçekleşen ilçe olmuştur.

Dinar’ın her geçen gün büyüyüp gelişen bir ilçe olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Nihat Sarı, “1 Ekim 1995 de üzücü bir deprem yaşamış bir ilçe olmamıza rağmen nüfusumuzun artması bizleri mutlu ediyor. İlçemiz de güven ve huzur içinde yaşanabileceği nüfus artışımızla da kanıtlanıyor. Dinar Belediyesi olarak vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vererek ve vatandaş odaklı çözümler üreterek ilçemizi en iyi şekilde bölgeye duyurmaya devam ediyoruz. İlçemiz coğrafi konumu, tarihi, kültürü ile çok bilinen bir yerdir. Menderesin doğduğu yer olarak bilinen ilçemiz aynı zamanda ilk müzik yarışmasının yapıldığı yer olarak da tarih sayfalarında yer almaktadır. Misafirperverlik yönünden ön planda olan Dinarımız güven içinde yaşanabilecek bir şehirdir. İnşallah ilçemizi daha iyi noktalara taşıyarak güzel yerlere getireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi