DİNARELLİ’nin Başarılı Doğuş Öyküsü

İlçemizde doğan adıyla, markasıyla en iyi şekilde bütünleşen ve son haliyle de herkesi büyüleyen DİNARELLİ markamız sağlam bir şekilde büyümeye devam ediyor.

Dinar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı Dinar Sürdürebilir Gelişim Derneği çatısı altında başlanılan, fidanlarının bile en kalitelisi olan Bulgaristan menşeli olan, aynı zaman da vatandaşlarımızın istihdam edilmesinde katkıda bulunan ve her şeyden önemlisi Dinar’ı Dinar dışında en iyi şekilde tanıtacak olan DİNARELLİ’NİN başarılı öyküsü…



Son yıllarda ivme kazanan tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilerek ekonomimize kazandırılması için devlet kurumlarımızın destekleriyle Dinar Kaymakamlığımız himayesinde başlatılan Lavanta Bitkisinin Dikimi, Bakımı, Hasatı, Yağının çıkartılması ve lavanta ürünlerine dönüştürülmesiyle alakalı Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ile yapılan özel röportajda DİNARELLİ markasının nasıl bir başarıyla sonuçlanan öyküsü ele alındı.

Kapankaya: Açılışa Çok Az Kaldı

Dinar ismiyle de bütünleşen DİNARELLİ ürünlerinin satışıyla alakalı Denizli-Antalya karayolu kavşağındaki Dinar Dombay Köyü mevkiindeki DİNARELLİ lavanta satış mağazasının gelecek hafta satış ünitesinin açılacağını ifade eden Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya şunları söyledi, “DİNARELLİ markasıyla Satışı yapılacak olan lavanta ürünlerimizin sayısı 20’ye ulaştı. 20 çeşit lavanta ürünleri burada satılmaya başlanılacak. Aynı zamanda da ilçe merkezinde bulunan Kadın Kültür Evimizin önünde oluşturduğumuz alanda da satış işlemleri yapılacak. DİNARELLİ’yi daha geniş kitlelere ulaştırmak, ülke genelinde insanlarımızın bu ürünlere sahip olmalarını sağlamak adına www.Dinarelli.com isimli internet sitemiz ve online satışının yapılabilmesi için anlaşılan bazı ürün satış siteleri aracılığıyla herkese ulaşmayı hedefliyoruz. Biz burada lavantada yeni bir sayfa açıyoruz. Kaliteyi daha da yükselteceğiz. Ürünlerimizi hediyelik eşya durumuna da getirmek istiyoruz. Bu nedenle Kadın Kültür Evimizde el sanatları atölyesi ya da diğer bir adıyla Hediyelik Eşya Atölyesi açmayı amaçlıyoruz. Böylelikle kadınlarımıza da farklı yönlerden istihdam sağlamış olacağız” dedi.

Lavanta Ürünleri Tamamen Doğal Üretim

Dinar Kaymakamı Kapankaya DİNARELLİ ürünlerinin tamamen doğal üretim olduğunu, ürünleri vatandaşların gönül rahatlığıyla kullanabileceklerini söyledi. Lavanta Demonstrasyon projesi kapsamında lavanta fidelerinin ve çıkarılan yağının söz konusu sahada il kez tarım yapıldığı için herhangi bir kimyasal bulunmadığına da dikkatleri çeken Kapankaya, “Haziran ayında çiçekler açmaya başlayınca distilasyon yöntemiyle yağ elde edilmek üzere bünyemizde yağhane oluşturulmuştur” dedi.

DİNARELLİ Markası Nereden Geldi?

DİNARELLİ markasının nereden geldiğini merak eden vatandaşlara Dinar Halkının el emeği anlamına gelen DİNARELLİ markasının oluşturulduğunu, Dinar’a özgü olan bu markanın Türk Patent Enstitüsünce Tescillendiğini kaydeden Dinar Kaymakamı, “Lavanta sektöründe daha büyük katma değer sağlamak için dernek aracılığıyla üretilen ve tümü doğal lavanta yağı içeren kişisel bakım, hediyelik ürünler, kolonya, krem, oda kokusu, sabun, sıvı sabun, duş jeli, tonik, temizleme köpüğü gibi diğer ürünlerle beraber 20 adet ürünün var olduğunu kaydetti.

Kapankaya DİNARELLİ’NİN Vizyonunu Açıkladı

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, DİNARELLİ’nin vizyonunu ve hedeflerini de açıklayarak, işsizliğin azaltılması, özellikle kadınların üretime katılımı ve ilçenin tanıtımı için bu ürünlerin sergilenmesi olduğunu ifade etti. DİNARELLİ’NİN bu seviyeye gelmesinde büyük katkı ve emekleri olan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’e ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerini de ileten Kapankaya, temelleri bu gün atılan DİNARELLİ markasının yıllar sonra çok daha değerli bir hale geleceğini ve adının Dinar ilçesi ile her yerde anılacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi