DİNARELLİ Lavanta Tesislerinin açılışı yapıldı

Vali Çiçek Protokol Üyelerine DİNARELLİ Ürünlerini hem sattı hem aldı

Dinar İlçe Kaymakamlığı tarafından 2015 yılında Bulgaristan menşeli lavanta fidanlarının dikimi ile başlayan DİNARELLİ projesi büyüyerek lavanta tesisi haline geldi. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek DİNARELLİ Lavanta satış mağazasının açılışında üretilen lavanta ürünlerinden hem kendisi satın aldı hem de protokol üyelerine tek tek satış gerçekleştirdi.

İçinde 20 çeşit lavanta ürünü bulunan DİNARELLİ satış mağazası açılış merasimi saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

DİNARELLİ’nin doğuş hikâyesini anlatan Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, 2015 yılında dönemin kaymakamı Mustafa Şahin’in girişimleriyle başlatıldığını ifade ederek şunları söyledi, “240 dekarlık bir alanda lavanta üretimi yapıyoruz. Bu deneme sahasında Bulgaristan’dan getirilen kaliteli lavanta fideleri dikildi. Organik üretim sertifikası da olan DİNARELLİ lavanta tarlamızdan çelikleme yoluyla fide edilmiş, tüm Türkiye’ye bu değerli ürün ulaştırılmış, katma değer üretilmiş, proje kendi kendini finanse eder hale gelmiştir. Lavanta, fide ve tarla işçiliği İŞKUR ile de ortak programlar düzenlenerek Dinarlı kadınlarımıza kazanç kapısı olmuştur” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, lavanta tesisinin çok bereketli bir tesis olacağını, 2015’te işin ilk başladığında Bulgaristan’a gidildiği ve fidanların oradan getirildiğini belirtti. Dombay Köyünde ekilen arazinin önceden kıraç ve sadece koyunların otlatıldığı bir alan olduğunu söyleyen Özkaya, “Çok güzel bir işe başlanıldı ve inşallah, bunu yaygınlaştırabilirsek, buradan gelir elde edildiğini vatandaşlarımız görürse kıraç arazilerde bu işi yaygınlaştırmak ve daha iyi noktaya getirmek yeni bir gelir kapısı oluşturmak mümkündür. Süreç içinde yoldan ve turizmden de yararlanmak istedik. Örnek bir tesis inceledik ve kaymakamımızla birlikte bu güzel tesis oluşmuş oldu” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ise DİNARELLİ Lavanta tesisinde büyük bir başarı öyküsü olduğunu ifade ederek şöyle konuştu, “Aslında burada büyük bir aşk hikâyesi var. En başından beri hem kaymakamımız hem de milletvekilimiz anlattı. Tırnaklarla kazılarak, işlenerek, pandemiye rağmen pes edilmeyerek günlerce çalışılarak gelinen nokta. DİNARELLi sadece Dinar’ın markası değil Afyonkarahisar dâhil bütün ilçelerin markası haline gelmiştir. Dinar nasıl Afyon’un kalbi ise, DİNARELLİ’de Afyon’un en güzel markalarından biri oldu” dedi.

Dinar6-Sandıklı Karayolu üzerinde kurulan DİNARELLİ Lavanta tesisinin açılış kurdelesi Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Ak Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan tarafından kesildi.

Açılışın akabinde tesisin içerisini gezen protokol üyelerine Afyonkarahisar Valisi tarafından ürünlerin satışı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi