DİNARELLİ Dinar’ın Markası Oldu

Dinar Kaymakamlığı tarafından 2015 yılında başlatılan lavanta dikimi, üretimi, yağının çıkartılması ve kozmetik ürünlere dönüştürülmesi projesi günden güne büyüyor.

Dinar-Sandıklı karayolu üzerinde bulunan hazineye ait olan 200 dekarlık bir alanda hasatı yapılan lavantanın ürünlerinin satışı da tam olarak başladı. 20 çeşit lavanta ürünleri DİNARELLİ markasıyla kurulan bu tesiste satışa sunuluyor. Ayrıca, satış mağazası dışında da vatandaşların rahatlıkla ziyaret edebileceği, çok hoş ortamlar hazırlanmış durumda. Fotoğraf meraklılarının ve düğün öncesi dış çekim yaptırmak isteyenlerin uğrak mekanı haline gelmiş olan bu tesiste çok özel fotojenik alanlar mevcut. Her haliyle son derece kaliteli, konforlu ve Dinar ile özdeşleşmiş bir yer olan DİNARELLİ Ürünleri Satış mağazası en iyi bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Kafeterya bölümünün de olduğu tesiste, vatandaşlarımız rahatlıkla belirlenen menüden seçebilirler.

Afyonkarahisar-Antalya Karayolu üzerine kurulan lavanta tesisi ile alakalı bazı açıklamalarda bulunan Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, şunları söyledi, “İlçemizde lavanta yetiştirme işleri 2015 yılında Avrupa’dan Bulgaristan’dan angustifolia cinsi fidelerin getirilmesiyle başlamıştır. Dinar ilçemizde Dombay Köyünde 200 dekarlık bir arazi deneme bahçesi olarak seçilmiştir. Bu fideler 5 yıl içinde ürün verir ve hasat hale gelmiştir. Aynı zamanda bunları yaparken biz fideliğimizde de fide yetiştirerek Türkiye’nin dört bir tarafına bu fidelerden göndererek hem ülkemiz de bu türün yaygınlaşmasını sağladık, hem de burada çalışan emek veren kadınlarımıza destek vermiş olduk. Bahçemizden hasat edilen lavanta ürünlerini kendi tesislerimizde yağını çıkartıyoruz. Çıkartılan bu yağla da Lavanta ürünleri satış mağazamızda bulunan 20 çeşidi aşan, değişik ebatlarda ve boylarda sıvı sabundan, yüz toniğine ve duş jeline kadar pek çok ürünü beraber çalıştığımız firmalara ürettiriyoruz. Üretilen bu ürünler ise dekora uygun DİNARELLİ Ürünleri Satış Mağazamızda sunuma arz ediyoruz. Burada sadece fabrikasyon ürünler değil aynı zamanda, Dinar Kadın Kültür Evlerinde kadınlarımızın ürettiği lavanta keseleri, lavanta buketleri, lavanta yağı kokulu mumlar ve diğer bütün ürünler bu tesiste sergileniyor. Bir nevi biz burada Dinarlı kadınlarımızın emeklerini değerlendiriyoruz. Onların iş hayatına katılmalarını, üretken olmalarını sağlıyoruz. Tesisimiz sadece lavanta ürünleri değil, kafeterya bölümü olarak ta hizmet veriyor. Dışarı da ise lavanta tarlasında insanlar fotojenik bir ortamda fotoğraf çekiliyorlar. Bütün vatandaşlarımıza açığız, vatandaşlarımızı lavanta tesislerimize bekliyoruz” dedi. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi