Dinar’daki, Eski Kütüphane Binası İmam Hatip Olacak

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Dinar’da yapımı devam eden ve yapılacak olan eğitim yatırımlarını gezdi. İmam Hatip Orta Okulu Binası olması planlanan ve tadilatı bütün hızıyla devam eden eski halk kütüphanesi binasını inceleyen Özkaya mevcut İmam Hatip Orta Okulunun yıkılacağını ve yeni okul için bahçe olarak kullanılacağını söyledi.

4 Yıllık Uygulamalı bililer yüksek okulunun yeriyle alakalı olarak ise okulu yapacak olan Güriş Firması, Kaymakamlık ve Kocatepe Üniversitesinin birlikte yer tespiti yapacağını ifade eden Milletvekili Özkaya şunları söyledi, “Devlet Demir Yollarına ait olan bölge eğitimle ilgili bir yatırımda değerlendirilecek. Bu yatırım dört yıllık üniversite de olabilir. Okulu yapma sözü veren ve Dinar’da büyük yatırım yapan firmanın da görüşü çok önemli. Bu firma belki daha farklı bir yere de okulu yapmak isteyebilir” dedi.

Eski Hastane Binası Ne Olacak?

Gazetecilerin sorularını Ak Parti Dinar İlçe Teşkilat binasında yanıtlayan AK Parti Milletvekili Ali Özkaya eski hastane binasının nasıl değerlendirileceği sorusuna, “Yıkım kararının çıkarak ihale edildiğini, bu yerin mutlaka kamu yatırımı için kullanılacağını belirtti.

Bu çalışmaların yanında Dinar’da bulunan Hidro Elektrik Santralin (HES) özelleştirileceğini kaydeden Özkaya sıcak su arama çalışmalarının da devam ettiğini ve beklenilen derecedeki suyun bulunmasını beklediğini kaydett

Editör: Haber Merkezi