Dinar’daki Eski Hastane Binası Yıkılacak Mı?

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü uhdesinde bulunan Eski Dinar Devlet Hastanesi binasının yıkılarak yerinin değerlendirilmesini talep eden vatandaşlar, eski binanın atıl bir vaziyette durduğunu ve bazı olumsuzlukların yaşanabileceğini söyledi.

Eski hastane binasında bazı yerlerde kablo hırsızlığı da yapıldığını iddia eden vatandaşlar, geceleri bu bölgenin tehlikeli bir hal aldığını, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin hastanenin bahçesinde ve çevresinde olumsuz davranışlarda bulunduklarını ifade etti.

Eski hastanenin bir an önce yıkılarak yerinin değerlendirilmesi gerektiğini de kaydeden vatandaşlar gazetecilere yaptığı açıklamalarında şunları söylediler, “Hastane yeni yerine taşındıktan sonra eski hastane binası çevresinde hoş olmayan veya adli vakalara ulaşabilecek türde olayların yaşandığını duyuyoruz. Çok eski yıllarda kurulan bir dernek ile vatandaşların yardım paralarıyla yapılan hastane binasının 1995 Dinar depreminde hasar aldığı, şu an ise kullanılmasının tehlikeli olduğu, yıkım kararı çıkarılarak buranın yıkılması gerektiğini yetkililerde söylemekteler. Yıkıldıktan sonra diğer kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni binaların yapılabileceğine inanıyoruz ” dediler.

Editör: Haber Merkezi