Dinar’da Zafer Bayramı Coşkusu

Dinar Belediye Başkanlığımız tarafından organize edilen Zafer Bayramı kutlamaları büyük ilgi gördü.

Belediyemizin düzenlediği Zafer Bayramı kutlama etkinliklerinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt etkinliğe katılan vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşattı.

Zafer Haftası kutlama etkinliklerine, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Dinar İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, Dinar İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Çetin, Bilal Demiröz, Murat Orhan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Şube Temsilcisi Hasan Ceylan, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediyemiz hizmet binası önünde başlayan etkinliklerde Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında toplu sünnet şöleni düzenlendi. Sünnet şöleninde Belediye Başkanımız Nihat Sarı’nın makam araçları ve belediye araçları süslenerek konvoy yapıldı. Konvoyun ardından Mevlid-i Şerif okundu. Etli pilav ikramının da yapıldığı programda sünnet çocukları ve aileleri doyasıya eğlendiler.

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Belediye Başkanımız Nihat Sarı, “Bugün burada sizlerle birlikte bu anlamlı ve önemli günü kutlamanın mutluluk ve gururu içindeyim. Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığımız bugün 26 Ağustos günü yani Malazgirt Savaşı’yla Anadolu’nun Türklere kapılarını açan kahraman ordumuz; Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle de Anadolu topraklarının “Türk Vatanı” olduğunu, önünde durulmaz bir iradeyle düşmana ispatlamıştır. Ağustos ayı milletimiz için zaferler ayıdır. Anadolu’yu yurt tutmamızı sağlayan Malazgirt zaferi bu aydadır. Anadolu Türk-İslam birliğini temin ettiğimiz Çaldıran zaferi bu aydadır.  Bütün dünyaya huzur, güvenlik ve barış getiren Mercidabık zaferi yine bu aydadır. Bu milletin ve devletin bekası için verilen milli mücadelenin büyük zaferi yine bu aydadır. Bu zafer, var olma ve yok olma arasında kendisine yolunu çizmesi gereken bir milletin topyekûn şahlanışının; varlık ve birliğini, özgürlük ve bağımsızlığını, vatanını ve devletini her hal ve şartta en önde tutacağının en büyük kanıtıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha zaferler ayı Ağustos’un eşsiz kahramanları Sultan Alparslan’ı, Yavuz Sultan Selim’i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Ege’nin Ferdi Tayfur’u olarak bilenen Selim Baykal sahne aldı. Ferdi Tayfur’a ses benzerliği ile bilenen Selim Baykal’ın birbirinden güzel Ferdi Tayfur şarkılarına vatandaşlar eşlik etti. Baykal’ın ardından sahneye çıkan Dinar Halk Eğitim Merkezi Kır Efeleri halk oyunları gösterileri vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı. Son olarak ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt sahnede vatandaşlara coşkulu anlar yaşattılar. Birbirinden güzel şarkılarıyla kendisini dinlemeye gelen yaşlı, genç ve çocuklara unutulmaz bir gece yaşattı. Hüseyin Kağıt’ın gerek hareketli gerekse duygusal şarkılarla izleyiciler kendinden geçti. Konsere katılan vatandaşlar doyasıya eğlendiler.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

DCIM100MEDIADJI_0458.JPG

DCIM100MEDIADJI_0464.JPG

Editör: Haber Merkezi