Dinar’da Yıl Sonu Sergisi Kadın Kültür Evinde Açıldı

Dinar Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi Dinar Kadın Kültür Evi önünde bulunan satış mağazasında açıldı. Kursiyerlerin bir yıl boyunca el emeği, göz nuru olan ürünleri burada sergilendi. Dinar ilçe protokolünün de katıldığı açılışta daha sonra Kadın Kültür evi ve üretim atölyesi ziyaret edildi.

Koçer: 697 Kursiyer Katıldı

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Dinar HEM Müdürü Gültekin Koçer, Dinar’da kadın kültür evini tanıtmak hem de kursiyerlerin ürünlerini sergilemek adına sergiyi hazırladıklarını belirterek şunları söyledi, “Bir yıl boyunca kadınlarımıza açmış olduğumuz kurslarda el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı. 33 adet kurs açtık. 697 kursiyerimiz açtığımız kurslara katıldı” dedi.

Kapankaya: En İyi Şekilde Hizmet Verecek

Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapanaya ise, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerini tek tek tebrik ettiğini, çok güzel ürünleri el emeği ile ortaya koyduklarını belirterek şunları söyledi, “Kadınlarımızın ürünlerini sergiledikleri Yılsonu sergisini açmak üzere geldik. Halk Eğitim kursları hem kadınlarımızın hem de diğer vatandaşlarımızın sosyalleştiği, öğrenme felsefesi içinde, değişik meslekleri Halk Eğitim destekliyor. Bu arada Kadın Kültür Evimiz de açıldı. Burada da bugünden itibaren faaliyetlerimiz olacak. Burası HEM ile beraber en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Başkan Sarı: Fadiş Bebek Coğrafi Olarak İşaretlendi

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ettiğini, şahsı ve belediye olarak kadınların üretime katkı sağlaması adına gereken desteği vereceklerini belirtti. Dinar’a özgü olan Dinar’da üretilen Fadiş bebek olarak adlandırılan el emeği ürünün ise coğrafi olarak işaretlemesinin yapıldığını da kaydeden Başkan Sarı, artık herkes internete girdiği an fadiş bebeğin Dinar’da yapıldığını görecek” dedi.

Konuşmaların akabinde ise Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisinin kurdelesi kesilerek halkın hizmetine sunuldu.

Düzenlenen etkinliğe katılan Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Savcısı Özkan Kıvradan, Dinar İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Mezher Işık ve Dinar KYK Müdürü Canan Manav, Dinar Kaymakamlığı kadın kültür evi hizmet binasını ve üretim atölyelerini gezdi. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi