Dinar’da Yerli Malı Haftası Kutlandı

Dinar’da Park Ala Salonunda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Dinar Yeniyol İlkokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda ilk okul öğrencileri oynadıkları, skeç, tiyatro ve çeşitli gösterilerle tutumlu olmayı ve Türk Mallarını kullanmaya teşvik ettiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama programında bir konuşma gerçekleştiren okul Müdürü Fatih Ocak şunları söyledi, “Yerli Malı Haftası'nın asıl amacı, yerli ürünlerin tüketilmesini arttırmaktır. Bu hafta boyunca çocuklar, okullarda tutumlu olmanın ne demek olduğunu parasını ve eşyasını nasıl kullanması gerektiğini öğrenir. İnsanların, parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasına tutumlu olmak denir. Tutumluluk hiçbir zaman cimrilik demek değildir. Tutumlu insan, eşyasını, malını düzenli ve temiz kullanır. Zamanını boşuna harcamaz. Kendisine ve çevresine yararlı işlerle geçirir gününü. Böylece kötü alışkanlıklardan da kurtulur. Mutlu ve güvenli olur. Yalnızca kendimize ait olanı değil, elektriği, suyu, yiyecekleri, okulda kullanılan eşyaları, bize ait olmayan eşyaları kendimizinmiş gibi özenle korumalıyız. Topluma ve arkadaşlarımıza ait olan eşyalara zarar vermemeliyiz." Dedi.

Konuşmasının ardından ise günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve öğrenci etkinlikleri davetlilere sunuldu. Programın son bölümünde ise ilçe çapında Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Düzenlenen programa ilçe kaymakamı Mustafa Şahin, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Murat Küçüktaş, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi