Dinar’da Yayalar İçin Özel Toplantı

Dinar’da yaya önceliği bilincinin oluşması, şehir merkezinde yayaların daha rahat ve daha uygun şartlarda yürümeleri, oluşabilecek trafik kazalarının en aza indirgenmesi ve şehir içinde yapılacak olan bazı düzenlemeler için kaymakamlık makamında bir toplantı gerçekleştirildi.

Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya başkanlığında yapılan toplantıya, belediye başkan yardımcısı Rafet Şimşek, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ast Subay Başçavuş Levent Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş ve kaymakamlık yazı işleri müdürü Tekin Mumcu katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığından gelen verilere göre ülkemizde 1700 kişinin yaya olarak trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini belirterek şunları söyledi, “Burada bütün suç tabiki araçlarda değil, yayalarda da suç var. Yayalarda trafik ışıklarına, işaret ve levhalara dikkat etmeyerek kontrolsüz bir şekilde yola çıkıyorlar. Dinar’da farkındalık oluşturmak adına Çarşamba günü ilçemiz Yeniyol İlk Okulu öğrencilerimizle birlikte güzel bir proje yapacağız. Çocuklarımıza polis kıyefetleri, polis şapkası giydirerek yaya trafiğiyle alakalı bir uygulamamız olacak. Okullarımızın önlerinde bulunan kasislerin kontrolü yapılacak. Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla ilçemiz için bu konuda güzel bir farkındalık oluşturacağız. Şehir içi yaya trafiğini düzene katmamız gerekiyor. Engelli, hamile ya da yaşlı vatandaşlarımızın şehir içinde rahatlıkla yürümesi gerekiyor. Bu bakımdan gerekli çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Toplantının sonunda ise karşılıklı olarak konuyla alakalı istişareler gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi