Dinar’da Uyuşturucu İle Mücadelede Semineri

Afyonkarahisar Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, 01.12.2021 tarihinde ilçemizde Dinar MYO öğrencilerine ve görev yapan idareci ve rehber öğretmenlere kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla, projenin tanıtımı yapılarak uyuma programı hakkında bilgi verildi.

2 oturum halinde gerçekleşen toplantılar Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Dinar MYO konferans salonlarında yapıldı. Toplantılara, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş katıldı.


Projenin asıl amacı; uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılmasıdır. Anneler aracılığıyla, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesi de projenin amaçlarından biridir.2020 yılının Kasım ayında başlatılan proje ile annelere narkotik maddelerin ve etkilerinin tanınması, mücadele yöntemlerinin bilinmesine yönelik eğitimler verilmektedir. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi