Dinar’da Ulu Önder Atatürk törenle anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81’inci yılı münasebetiyle Dinar’da resmi anma programı düzenlendi.

Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamları çelenklerinin bırakılmasıyla başlayan anma etkinlikleri sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Dinar Anadolu Lisesi müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programı dahilinde Park Ala Toplantı Salonunda süren etkinliklerde ise okul Müdürü Adem Tezcan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tezcan konuşmasında şunları söyledi, “

81 Yıl önce aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyaya gelen her canlının bir ömrü olduğunu ve zamanı gelince bu dünyadan ayrılacağını, milletlerin var olma bağımsız ve hür yaşama mücadelesinin dünya var oldukça devam edeceğini ifade etmektedir. Büyük zorluklarla kurulmuş olan Cumhuriyetimizin sonsuza kadar var olacağını belirtmiştir” dedi.

Anadolu lisesi öğrencileri tarafından orotoryo gösterisinin yapıldığı anma programında Atatürk’ün sevdiği zeybek oyunu öğrenciler tarafından oynandı. 10 Kasım anısına şiirlerin de okunduğu etkinlikte Atatürk’ün en sevdiği Türküler söylendi.

Son olarak ise 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 81’inci yılı için çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi