Dinar’da Türk Polis Teşkilatının 173. Yılı kutlaması

Türk Polis Teşkilatının 173. Yıl Dönümü nedeniyle Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen resmi tören Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Büstünün önünde gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü çelenginin Ata’nın manevi huzuruna bırakıldığı etkinlikte şehitlerimzi için saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunarak Bayrağımız göndere çekildi.

Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Mehmet Acar’ın 30 Kuş isimli şiiri okuymasıyla devam eden kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli yaptı.

Türk Polis Teşkilatı’nın gece gündüz demeden 7/24 görevi başında olduğunu, halkın huzuru ve refahı için çalıştığını belirten Küpeli şunları söyledi, “İnsan oğlunun güvenlik içinde yaşama ihtiyacı insanlık tarihiyle başlamıştır. Diğer ihtiyaçların yanında özellikle güven içinde yaşama, saldırılardan korunma iç güdüsü, insanları bir araya getirerek toplumla beraber devlet denilen organizasyonun doğmasında önemli roloynamıştır. Devlet olarak örgütlenmiş toplumlarda, düzenin ve güvenliğin sağlanması her zaman devletin en temel görevidir. Türk Polis Teşkilatı 1845 yılında kurulduğu günden bu güne edndiği tarihi birikim ile her geçen gün gelişerek, kendini yenileyerek toplumun huzur ve güvenliği, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlama, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini korumak gibi çokönemli görevler üstlenmiştir. Polis teşkilat birimlerimiz aslında tüm devlet kurumları adına vatandaşlarımızın her derdine koşup, çaldığı ilk kapı vatandaşın hukuk sistemiyle temas kurmasında da başlangıç noktasıdır. Kanun uygulayıcı bu görevi polisin soğuk yüzü olarak görülse de aslında devletin yardım sever şefkat elinin vatandaşla il temas noktası çoğunlukla polistir. Bu manada Dinar’ın asayiş, huzur ve güvenliğinden sorumlu olan emniyet teşkilatının görev ve misyonu Atatürk İlke ve İnkilaplarıyla Cumhuriyte ve niteliklerine sahip çıkmak, çağdaş değerlerde insanların hak ve özgürlükleriyle anayasak, demokratik hukuk düzenini korumak, Türk Milleti ve devletinin düşmanları olan hain unsurları etkisiz hale getirmek, Dinar’da yaşayan, çalışan, okuyan, ticaret yhapan halkımızın güvenliğini tam anlamıyla sağlamak ve suç işlemesini önlemek amacıyla gerekli tedbirleri almak buna rağmen suç işlenmişse ceza adaletini sağlamak amacıoyla suç delillerini ve faillerini tespit ederek yakalamak ve adalete teslim etmek üzere fedakarca çalışmaktır” dedi.

Gerçekleşen konuşmanın ardından ise yılın polisi olarak seçilen Polis Memuru Aynur Acar’a ödülü İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli tarafından verldi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Merttürk şehit ailelerine, emekli polislere ve çalışan polislere bu anlamlı günde çiçekler taktim ettiler.

Hükümet konağı önünde sona eren Polis Haftası Kutlama programı daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesi içeriisnde çeşitli ikramlarla devam etti.

Editör: Haber Merkezi