Dinar’da “Silaha hayır” kampanyası

Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü düğünlerde silah atma konusunda kararlılığına tüm ciddiyeti ile devam ediyor.

Boş Silahtan değil, Boş İnsandan korkun, Şeytan içi boş silahı değil, Aklı boş olan insanı doldurur

Drone kameralarla kuş bakışı düğünleri takip eden Dinar Emniyeti bu seferde reklam panolarına, dijital ekranlara ve ilçe basınıyla konuyla alakalı broşür ve uyarı mesajları çalışması gerçekleştirdi.

Dinar İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli göreve geldiği günden bu güne asayiş, trafik, toplumsal olaylar ve düğünlerde silah atma gibi konulara titizlikle eğilmiş, diğer bütün Polis Teşkilatı personelleriyle birlikte gerekli çalışmaları yürütmüştü.

Dinar’ın muhtelif yerlerinde bulunan reklam panolarına, düğünlerde silah atılmamasıyla alakalı ilgili uyarıcı görseller vatandaşlara gösterilmeye başlanıldı.

“Boş Silahtan değil, Boş İnandan korkun, Şeytan içi boş silahı değil, Aklı boş olan insanı doldurur” sloganından hareketle silah atmayla ilgili yapılan projeye pozitif reklam firması, Dost Radyo FM, Dinar Gündem Gazetesi, Dinar Haber Gazetesi, Umut Gazetesi ve Dinar’ın esnafları büyük destek verdi.

Büyük bir kararlılıkla yürütülen proje kapsamında, esnaflar polislerin kendilerine verdiği afişleri dükkânlarının camlarına asarak destek oldu. Reklam ajansları, radyo ve gazeteler ise düğünlerde silah atılmamasıyla alakalı konuları en iyi şekilde vatandaşlara duyurmaya çalışacaklar.

Mermi Parasını Damat ve Geline hediye edin

Düğünlerde silah atılmasına karşı çıkan ve emniyetin projesine büyük destek veren vatandaşlar, düğünlerde atılan mermilerin böse harcandığını, mermilerin paralarıyla düğün yapan aileye en iyi şekilde maddi destek olunabileceğini söyledi. Son pişmanlığın fayda vermeyeceğini de hatırlatan vatandaşlarımız, “Düğünlerde bilinçsiz insanlarımız havaya ateş açıyor. Hem tehlike saçıyor hem de parasını havaya atıyor. Havaya atacağı mermi parasıyla gelin ve damada en iyi hediyeyi alabilir ya da takı olarak takabilir” dediler.

Editör: Haber Merkezi