Dinar’da Şairlere Plaket Verildi

7.’cisi düzenlenen Dinar Suçıkan Şiir Günleri Etkinliği saat 15:00’da Dinar Belediye Kültür Merkezinde başladı. Programa Kaymakam Selami KAPANKAYA, İlçe Emniyet Müdürü Nihat PULAT, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Necip KACAR, İl Kültür Müdürü Mehmet TANIR , CHP İlçe Başkanı Av. Ali ARIKAN , İyi Parti İlçe Başkanı Oktay SAYIN , İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk TAŞBAŞ, Dinar Halk Eğitim Müdürü Gültekin KOÇER , Afyonkarahisar Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Muharrem GÜNAY Göller Bölgesi Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Melahat ÖZÇOBAN, Isparta Güllüce Kültür Evi Sahibi Zeki ÇELİK, Dinar Kültür ve Dayanışma Başkanı Enes ÇİMEN , Sivil Toplum Kuruluş Üyeleri , Yazar-Şair ve Vatandaşlar katıldı.

Program sunuculuğunu yapan Dede CİHAN ; ” Dinar Yazarlar Şairler Kültür Derneği Cumhuriyetimizin 98. Yılını 7. Dinar Suçıkan Şiir Günleri programı ile Şiir ve Türkülerle Kutluyor , diyerek açtı sonrasında ” Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARIYLA Ezan Dinmesin Bayrak İnmesin, mücadelesi verirken vatan uğruna Şehit Düşmüş ebediyede intikal etmiş aziz büyüklerimiz Türk Vatanı, Türk Milleti, ve Türk Bayrağı için sizleri saygı duruşu ve İstiklal Marşına davet ediyorum” dedi . Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Yaşar SAĞLAM ; ” Bizler 2014 yılında Dinar’lı arkadaşlarımızla Dinar’ın bir eksiği olarak yazarlar şairler derneğinin kurulmasına karar verdiğimiz de biz Dinar’da kaç yazar şair var bilmiyorduk hiç ummadığımız arkadaşlarımızın aslında bir yazar ve bir şair olduğunu keşfettik , bu derneği bugüne kadar gelmesinde emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyor tebrik ediyorum. Cumhuriyet varsa yazar var, Cumhuriyet varsa Şair var, bu duygu ve düşüncelerle bu programı hazırladık, teşrifleriniz bize şeref verdi. Bu toplantının kültür,sanat ve edebiyata olumlu katkıları olmasını diliyorum herkese teşekkür ediyorum ” dedi. Akabinde Sahneye Şiirlerini Okumak için çıkan sanatçılar şiirlerini okudu. Konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Dinar Kaymakamı Sayın Selami Kapankaya ; ” Benim gördüğüm ilçemizde gerçekten eli kalem tutan gönlü zengin şair ve yazarlarımız var bundan oldukça mutluyuz. Eser diyince hep mimari binaları ve yapıları anlıyoruz , Aslında bir toplumun kültürünü ve değerlerini yaşatmak ve bunun için bir gayret sarfetmek de büyük bir eserdir. Bu yazılı sözlü kültürümüzün, müziğimizin folklörümüzün yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması önemli bir şeydir. Bu güzel programı hazırlayan bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum inşallah bu güzel programlar devam eder hayırlı olsun ” dedi. Türküler ve Şiirlerle devam eden Program sonunda Değerli Şair Yazar ve Ozanlarımıza protokol üyeleri tarafından Plaketleri teslim edildi.

Dernek olarak DINAR kültürüne yapmış oldukları üstün hizmetlerinden dolayı 60 yıllık gazeteci Ramazan Gürbüz araştırmacı gazeteci Ayhan Kalkan yazar mustafa akçay ve emekli öğretmen şair Tuhan Karlı yi plaketle ödüllendirdiler

Editör: Haber Merkezi