Dinar’da Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Açıldı

Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı’nın seçim beyannamesinde yer alan ve Belediyemiz tarafından Dinar’a bağlı Oğullar Köyü karşısında bulunan bölgeye inşa edilen Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Dinar Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Hüseyin Sarı’nın sunuculuk görevini gerçekleştirdiği açılış programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Dinar Kaymakamımız Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, AK Parti İlçe Başkanımız İdris Er, MHP İlçe Başkanımız Mustafa Karahan, Belediye meclis üyelerimiz ve davetliler tarafından kurdelesi kesilen Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı.

Belediyemiz tarafından yapılan proje ile alakalı bir konuşma yapan Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı şunları söyledi, “Belediyemiz adına yapılan sahipsiz sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezimizin açılışına hoş geldiniz. Seçim beyannamemizde de bildirdiğimiz gibi verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirdik. Verdiği canı Allah alır. Her ne kadar iftira da olsa hiçbir zaman hayvanları öldürmedik. Böyle bir güzel tesisi de ilçemize kazandırmış bulunmaktayız. Sahipsiz sokak hayvanlarının da bir yuvası olsun, bir bakanı olsun, bir tedavisi olsun, sokaklarda aç susuz kalmasınlar diye bu merkezi Dinar’a kazandırdık. Dinar’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Çoktan beri özleminin çekildiği, dillendirildiği bir tesisin açılışının yapıldığını ifade eden Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılış merasiminde yaptığı konuşmasında, “Belediye başkanımızın da dediği gibi Dinar hayvanları seven ve koruyan bir ilçedir” dedi.

Dinar’ın hayvan sever olduğunun bir göstergesinin de Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olduğunu kaydeden Kapankaya konuşmasının devamında şunları söyledi, “Hiçbir zaman kasıtlı olarak hayvanlarımızı bir öldürme, itlaf etme durumu olmadı. İnşallah bu tesisin açılması onların burada rehabilitasyonu anlamında, kısırlaştırılması, tedavi edilmesi, zarar verici durumları varsa burada sakinleştirilerek tekrar belirli bir zaman sürecinde kendi bulundukları ortamlara, geri dönüşleri sağlanabilecektir. Öncelikle sokak hayvanları için kontrolsüz çoğalmanın önüne geçilmesi gerekir. Bu merkezde de öncelikli olarak bunun önüne geçilecek. Hayvan severleri de çok büyük takdir ve anlayışla karşılıyorum. Çünkü ortada bir sorun var. Onlarda kendilerince bir işin ucundan tutmak istiyorlar. Hayvan sevenlerimizin bu tesiste bulunan hayvanlara da sahip çıkmasını, burada görev alan arkadaşlarımıza destek olmalarını, burayla iş birliği yapılarak hayvanların gezdirilmesi, yiyecek temini noktalarında yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların akabinde ise Belediye Başkanımız Nihat Sarı, İlçe Kaymakamımız Selami Kapankaya ve tüm davetliler Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılış kurdelesini kestiler.

Barınağın içerisini, hayvanların yatacakları, yemek yiyecekleri, tedavi edilecekleri ve gezecekleri yerleri de gezen Dinar İlçe Protokolü son olarak merkezi İstanbul’da bulunan Sevgi-Vet veterinerlik Hizmetleri LTD, ŞTİ sahibi Ahmet Okatan’dan merkezle alakalı gerekli bilgileri aldı.

Editör: Haber Merkezi