Dinar’da Riskli yapılar Toplantısı
Dinar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından organize edilen 12 Adımda Riskli Yapıların Dönüşümü toplantısı belediye meclis toplantı salonunda düzenlendi. Gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Dinar’da inşaat alanında çalışan Mimar - İnşaat, Elektrik, Makine, Harita Mühendisleri ve inşaat ustaları katıldı.
Düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Yard. Doc. Dr. Mustafa Türkmen ve Risk Kentsel Dönüşüm Firmasından Mimar Caner Atasever katılarak, “İnşaat Uygulamalarındaki Yanlışlıklar ve Doğrular” ve “Kentsel Dönüşüm Süreci ve Riskli Yapılar” konu başlıklı anlatımlarını slayt sunumu ile gerçekleştirdiler.
Dinar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, risk altındaki binaların dönüştürülebilmesi ve bu dönüşümün nasıl yapılacağı ile ilgili tertip edilen konferansta, ilgili konu 12 Adımda Riskli Yapıların Dönüşüm grafiği ile anlatıldı. Alınan bilgiye göre, 16.05.2013 tarih ve 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi ile ilgili kanunun yürürlüğe girmesinden sonra, tüm Türkiye de risk altında ki binaların dönüşümü için hızlı bir çalışma başlatıldığı öğrenildi. Yard. Doc. Dr. Mustafa Türkmen ve Mimar Caner Atasever’in yaptığı konuşma sonrasında Belediye Başkanı Saffet Acar, tüm katılımcılara teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi