“Dinar’da Polis sayısı yeterli değil”

Dinar, 26 bin nüfusu ile yolların kesiştiği yoğun araç trafiği olan ve yakın köyleri ile hareketli bir ilçe olup Afyonkarahisar’ın 2.büyük ilçesi durumunda.

Köylerin ilçe merkezine yakın olması dolayısıyla asayiş bakımından olayların ilçe emniyet müdürlüğüne intikal etmesi ile sayısı yeterli olmayan personelin güç şartlarda çalıştığı bilinmektedir.

Merkez nüfusu 26 bin, yakın köyleri ile 35 bini bulan nüfusa 35 emniyet mensubu hizmet vermektedir.

Nüfusta değişiklik olmamasına rağmen önceki yıllarda 75 olan emniyet mensubu bu yıl 35’e kadar düşmüş ve ilçe asayişinde olumsuzluklar hissedilmeye başlanmıştır.

Dinar Mahalle Muhtarları birlikte imzaladıkları dilekçeyi Kaymakamlığa, Valiliğe ve İçişleri Bakanlığına göndermiş ve yeterli emniyet mensubu kadrosunun ihsası hususunda talepte bulunmuşlardır.

Mahalle muhtarları, mevcut personelin canla başla çalıştıklarını ifade ederek ilçenin huzur içinde olması için acil polis takviyesi gerektiğini ilgili mercilere iletmişlerdir.

  1. Mehmet Taytak’ın konuyla yakından ilgilendiğini ifade eden muhtarlar, diğer siyasilerin de konuyla ilgilenmelerini ve acil çözüm beklediklerini durumun, Afyon Zafer aracılığı ile Dinar kamuoyuna iletilmesini talep ettiler.

Editör: Haber Merkezi