Dinar’da Polis Lojmanları Arsası TOKİ’ye Devir Edildi

Dinar’a bağlı Konak Mahallesinde bulunan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından toplu konut yapılması beklenen Dinar İlçe Kaymakamlığı, Mal Müdürlüğü’ne ait olan arsa TOKİ’ye devir edildi.

Devir işlemlerinin yapılmasının ardından konut taleplerinin açılmasını bekleyen vatandaşlar, işlemlerin bir an önce gerçekleşmesini bekliyor.

Konak Mahallesinde bulunan ve kısa bir süre önce yıkımı tamamlanan eski polis lojmanlarının bulunduğu yere TOKİ evlerinden yapılması planlanmaktaydı. Vatandaşlar yapılacak olan evlerle alakalı olarak 800 konutta olduğu gibi İlçe Kaymakamlığı aracılığıyla ön talep toplanmasını istedi.

Çok yoğun bir talebin olacağı ifade edilen yer ile ilgili olarak gazetecilere konuşan vatandaşlar, bölgenin son derece her yönüyle mükemmel olduğunu, havadar ve bulunduğu konum itibariyle konut yapmaya müsait olduğunu söylediler. İlçenin büyük bir oranda nüfuslaşma oranına göre Denizli’ye doğru kaymaya başladığını da belirten vatandaşlar bu evler sayesinde nüfusun bu bölgede sabit kalabileceğini, dolayısıyla dengeli bir dağılım oluşabileceğini söylediler.

Konak Mahalle Muhtarı Ramazan Çınar ise amacının sadece mahalleye hizmet etmek olduğunu, TOKİ tarafından yapılacak olan evlere ise yoğun bir talebin geleceğini söyledi. Eski polis lojmanlarının bulunduğu yerde 7 kata kadar bina yapılabileceğini de kaydeden Muhtar Çınar şunları söyledi, “Konak mahallemize her yönüyle gözümüz gibi bakıyoruz. Burada önemli olan muhtarlığımız boyunca vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmektir. Bu vesile ile başta siyasilerimiz olmak üzere, yerel yöneticilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, resmi kurumlarımız ve diğer kesimler ile her zaman içli dışlı olarak yapılacak olan işlerde ön ayak olduk. Eski Polis lojmanlarımız bildiğiniz gibi atıl bir vaziyette duruyordu. İçerisine büyük olumsuzluklar yaratan bazı kimliği belli olmayan kişi ya da kişiler girmekteydi. Mahallemizi çok rahatsız eden eski lojmanların yıkılmasından ötürü emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yıkılan bu yere azalarımızla ve mahalle sakinlerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda TOKİ evi yapılması hususunda girişimlerin yapılması kararı alındı.” dedi.

Editör: Haber Merkezi