Dinar’da Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Dinar’da düzenlenen bir program ile kutlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Ata’nın huzuruna bırakılması ile başlayan kutlama etkinlikleri Park Ala Tesislerinde Dinar Anadolu Lisesinin düzenlemiş olduğu program eşliğinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu yaptı, Öğretmenlerimizin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci uyandırmak amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 86 yıl önce millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım 1928 günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını söyleyen Hasan Tahtaoğlu, “Günümüz öğretmeni öğrencilerinin iç dünyalarını keşfedici bir ruha sahip olmalı, dün ile bugünü kendinde toplayabilmeli, geleceğin kendi elleriyle şekilleneceği bilincinde olmalıdırlar.
Sözün özü; Öğretmenlerimiz, kafa ve ruh bütünlüğüne sahip olmalı, "Hayatta en hakiki mürşidin ilim" olduğunu unutmamalıdır.Bu duygu ve düşüncelerimle; Ulu önder Atatürk’ün yolunda yürümekte olan ve güzel Ülkemizin Aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla halen çalışan ve emekli olan siz değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Öğretmenler günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu taktim etti. Adaylık eğitimini tamamlayarak kadrolu öğretmenliğe geçen öğretmenlerin yemin törenlerinin yapıldığı kutlama programı Öğrenciler tarafından hazırlanan orotoryo gösterileri, şiirler, hizmet şeref belgelerinin verilmesi ile devam etti.

Dinar’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Afyonkarahisar (AA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Dinar Milli Eğitim Müdürlüğünce bir program düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan kutlama programı Park Ala’da Dinar Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu etkinliklerle devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinden sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu gerçekleştirdi. Tahtaoğlu şunları söyledi, “Bu özel güne anlam ve önemi açısından bakıldığında öğretmene gösterilen saygının aslında topluma verilen değerin bir göstergesi olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır. Bu bakımdan öğretmenler günü, fedakar öğretmenlerimizin değerini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini bizden esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere, protokolün saygıdeğer üyelerine ve bu nezih salonu bizlere tahsis eden Park Ala Yönetimin değerli yöneticilerine, şahsım ve öğretmenlerim adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyor ve sizleri saygı ile selamlıyorum” dedi.

Yapılan konuşma sonrasında, emekli öğretmenler ve göreve yeni başlayan öğretmenler adına birer konuşma yapıldı. Dinar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bazı gösterilerin de sunulduğu etkinlikte, emekli öğretmenlere Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin tarafından şeref belgeleri verildi.

Editör: Haber Merkezi