Dinar’da Öğrenciler İngilizceyi Daha İyi Öğrenecekler

Dinar Şakir Ünver İlkokulunda öğrencilerin İngilizceyi daha iyi anlayabilmeleri, öğrenebilmeleri ve kavrayabilmeleri açısından İngilizce Öğretmeni Tuğba Başaran Demiral tarafından geliştirilen proje ile İngilizce dersleri daha da eğlenceli bir hale geldi.

Öğrenciler evlerinde aileleriyle birlikte İngilizce dersi için karton, köpük ya da çeşitli malzemelerle ev, mutfak ve ofis malzemelerinden oluşan minyatür projeler gerçekleştirdi. Yapılan bu minyatür ev, iş yeri ya da evin mutfak, yatak odası ve çocuk odası olarak tasarlanan yerlere İngilizce olarak kelimeler yapıştırıldı. Böylelikle ilkokul öğrencileri İngilizce olan kelimelerin görselleriyle birlikte öğrenmiş oldu.

Geçtiğimiz gün Şakir Ünver İlk Okulunda Okul Müdürü Erkan Özcan’ın da katılımlarıyla İngilizce sergisi adı verilen projenin açılışı yapıldı.

Sergi açılışında konuşan ve projenin amacı ve içeriği hakkında bazı bilgiler veren İngilizce öğretmeni Tuğba Başaran Demiral şunları söyledi, “Her şeyden önce yaparak yaşayarak öğrenme gerçekleştiği için öğrendikleri kelimeler çocukların hafızalarında yıllarca kalıyor. Bunun dışında ana sınıfları birinci ve ikinci sınıflar bu çalışmaları gördüklerinde İngilizce dersi için içlerinde bir merak uyanıyor ve İngilizce derslerini sabırsızlıkla bekliyorlar, dersi seviyorlar, tabi bu arada biz de eğlenceli, güzel ve kaliteli zaman geçirmiş oluyoruz. Yine bu çalışmamızda velilerimiz de çocuklarıyla beraber evin bölümlerini ve bu ünitede geçen tüm kelimeleri de öğrenmiş oldular. Bu çalışma esnasında Öğrencilerimiz pet şişeyi Duşa kabin, kapaklarını orta sehpası, klozet, lavabo, pipetten musluk yapmışlar evdeki oyuncaklarını kullanmışlar, oyuncak arabalarını Garajlarına koymuşlar.Evdeki atık maddeleri de malzemeleri de böylece değerlendirmiş oldular. Bazı Öğrencilerimiz evin eşyalarını yaparken oyun hamurunu kullanmış bir tanesi kırık taş parçalarını mermer parçalarını koltuk kanepe yapmış Çakıl taşlarını toplayıp bahçe yapmışlar. Çam kozası kullanmışlar kendileri için özel olan olmayan ne varsa çevreden toplayıp bu çalışmanın içinde değerlendirmişler.Çok beğendim bu çalışmada emeği geçen tüm öğrencilerime velilerime bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Okul Müdürü Erkan Özcan ise projeyi gerçekleştiren İngilizce öğretmenine ve öğrencilerine teşekkür ederek, İngilizcenin çok önemli olduğunu, ilkokul çağlarında bu dersin temelinin sağlam atılması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından ise okul öğretmenlerinin de katıldığı İngilizce sergisinin açılışı yapıldı. Öğrenciler kendi yaptıkları projelerin başında bekleyerek diğer öğrencilere yaptıkları işleri tek tek anlattılar.

Editör: Haber Merkezi