Dinar’da Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim 2018 Muhtarlar Günü nedeniyle Dinar’da bir program düzenlendi. İlçe Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Büstü’ne Muhtarlar Derneği çelenginin bırakılmasıyla başlayan kutlama merasimi saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Bağlar Mahallesi Muhtarı Gazi Yılmaz, muhtarlık kurumunun önemine dikkatleri çekerek şunları söyledi, “

19 Ekim tarihi, 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir. Bu güzel gün bütün muhtarlarımıza kutlu olsun” dedi.

Gazi Yılmaz’ın konuşmasının akabinde ise merkez Mahalle muhtarı ve bazı köy muhtarları Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya’yı makamında ziyaret etti. Kaymakam Kapankaya ise, muhtarları tek tek makamında karşılayarak günlerini kutladı.

Editör: Haber Merkezi