Dinar’da Muhtarlar Basın Mensuplarıyla İstişare Etti
 
Dinar’a bağlı Gazi Mehmet Çavuş Mahalle Muhtarı Niyazi Yılmaz, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Aziz Yılmaz ve Toptepe Mahalle Muhtarı Sabri Dursun gazeteniz UMUT’u ziyaret ederek hem gazeteciler gününü kutladı, hem de ilçede yaşanan bazı sorunları ve yapılması gerekenleri istişare etti.
Umut Gazete’si imtiyaz sahibi Ziya Aktaş ve gazetemiz köşe yazarı araştırmacı gazeteci yazar Hilmi Çalışkan ile görüşen üç mahalle muhtarı Dinar’ı ve Dinarlıyı yakından ilgilendiren çok önemli konuları anlattı. Suçıkan, Toptepe, Gazi Mehmet Çavuş ve Pınarbaşı mahallelerinde mutlaka KENTSEL DÖNÜŞÜM yapılması gerektiğini belirten muhtarlar ziyaret esansında yaptığı açıklamalarında şunları söyledi, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakan iken Ankara’da kapalı spor salonunda Roman Açılımıyla alakalı bir konuşma yapmış ve konuşmasında Dinar’a bağlı eski adıyla Dere Mahallesinden bahsetmişti. Sadece bu mahalle değil, diğer üç Mahalleye de kesinlikle kentsel dönüşüm yapılarak evlerin yenilenmesi gerekmektedir. Çünkü zamanında çarpık yapılaşma ve evlerin çok eski olması nedeniyle birçok evde yaşanılması çok zor şartlar oluşmuştur. Bu sebepten dolayı mahallelerimizi temsilen muhtarlar olarak yetkililerimizden, Basından, Belediye Başkanından,  Milletvekillerimizden, bakanımızdan, Valimizden ve bu projede emeği geçecek olan bütün kişilerden yardım bekliyoruz” dediler.
Muhtarlar: Eski Hastanenin Yerine Kampüs Kurulsun
Dinar’a bağlı üç mahalle muhtarı 150 yataklı yeni Dinar Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınmasının ardından boşalan eski hastane binasının 4 yıllık bir fakülte ve ilerleyen dönemlerde ise eğitim kampüsü olarak kullanılmasını istediler. Muhtarlar konuyla alakalı şunları söylediler, “Eski hastanenin yeni yerine taşınmasıyla birlikte o bölgede büyük bir sessizlik oluştu. Yani o bölge cazibesini yitirdi. Bizler mahalle muhtarları olarak eski hastanenin yerinin kampüs olarak kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Böylelikle bütün Dinarlının istediği 4 yıllık bir okul ve kampüs isteği yerine gelmiş olacak. Gelişmiş ile ve ilçelerde o yöreyi kalkındıran her zaman öğrenci ve asker olmuştur. Bu sebeplerle 4 yıllık bir okulun ilçeye kurulması ekonomik açıdan da çok iyi olacaktır.
“Bizi Yönetenleri Mahallemizde Görmek İstiyoruz”
Mahalle muhtarları Dinarla ilgili istişarelerde ilçede bulunan yöneticileri her zaman yanlarında görmek istediklerini, vatandaşların sorunlarıyla bire bir ilgilenmelerini mahalle sakinleri adına istediklerini belirttiler.
Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdareciler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen Kaymakamlar Toplantısı ve Öğle Yemeği’nde yaptığı konuşmasını hatırlatan muhtarlar şunları söylediler, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kaymakamlara yaptığı konuşmasında ‘Emriniz altındaki muhtarlarla çok iyi diyalog kurup onlarla çok hassas bir çalışma yürütmelisiniz. Muhtarları asla ihmal etmeyin. Muhtarlar sizin için adeta birer uçbeyi gibidir. Onları yanınıza aldığınızda çok şey değişebilir. Burada vali yardımcılarımıza kaymakam kardeşlerimize bir tavsiyede bulunacağım. Kış mevsimindeyiz. Kömür ihtiyacı olan mı var. Sizler şoförün yanına oturmalısınız, kömürü bizzat götürüp teslim etmelisiniz’ demişti. Bizlerde muhtarlar olarak mahallemiz ve vatandaşlarımız için bizleri yönetenlerle birlikte daha çok çalışmak istiyoruz”
Ziya Aktaş Basın Olarak Her Zaman Yanınızdayız
Umut Gazetesi sahibi Ziya Aktaş muhtarların ziyaretinden ötürü onlara teşekkür ederek, her zaman muhtarların yanlarında olduklarını, mahalleler ve vatandaşlar için ne yapılması gerekiyorsa, basın olarak hazır olduklarını kaydetti. Basının tek işinin vatandaş adına, kamu adına çalışmalar yapmak olduğunu da bildiren Aktaş şunları söyledi, “Bizler gazeteciler olarak, muhtarlarımızla birlikte şimdiye kadar birçok çalışmaya, projeye ve habere imza attık. Mahalledeki vatandaşların dert ve sıkıntılarını her zaman kamuoyuna duyurduk. Bundan sonra da bu şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Ziyarette konuşan gazetemiz yazarı Araştırmacı Gazeteci Yazar Hilmi Çalışkan ise, muhtarların mahalleleri adına çok önemli bir görev üstlendiklerini, kendisinin de önceden 3 dönem Emniyet Mahalle Muhtarlığı yaptığını belirterek şunları kaydetti, “Muhtarlara ve basın mensuplarına idarecilerin ve yöneticilerin sonuna kadar sahip çıkması gerekir. Çünkü basın ve muhtar ilişkisi yerel sorunlar anlamında çok önemlidir. Basın ve muhtarlar demokrasinin temel taşını oluştururlar. Bu nedenle hem muhtarlar hem de basın mensupları halkla yönetim arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Bu köprü sağlam temeller üzerine inşa edilirse Dinar için her türlü hizmetin halkımıza sağlıklı olarak ulaşmasına vesile olacaktır” dedi.
İsmail Yılmaz-Dinar
 
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi