Dinar’da Minik Balerinlerden Muhteşem Gösteri

NataliyaGorelova Bale Sanat Merkezi minik öğrencileri 10. yıl resitalinde Dinar’da muhteşem bir bale gösterisi sahneledi.

Isparta’da 10 yıl önce bir ilke imza atan NataliyaGorelova, NataliyaGorelova Bale Sanat Merkezini kurarak Isparta’ya ve bölgeye baleyi tanıttı. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın destekleriyle Dinar’a şubesini açan Gorelova, 2 yılda Dinar’a ve Dinarlılara bale sanatını sevdirdi.

NataliyaGorelova Bale Sanat Merkezi öğrencileri 10. yılına özel resitali hazırladı. Önceki günlerde Isparta Doğa Kolejinde gösterimi yapılan programdan sonra Gorelova’nın minik öğrencileri bu kezde Dinar’da muhteşem performanslarıyla göz doldurdular. Yoğun katılımın olduğu programda bir konuşma yapan NataliyaGorelova; “10 yıl önce geldiğim Isparta’ya baleyi sevdirdim. Dinar’da olduğu gibi sanat merkezimizi ilk kurduğumuzda Isparta’da aynı sorunları yaşadık. Veliler balenin ne olduğu bilmiyorlar. Şuan Isparta’da resitallerimizde Devlet Opera Balesinde ki gibi küçük çocuk almıyorlar. Dolayısıyla gelen çocuklar balenin ne olduğunu bilmedikleri için gidiyorlar. Bu sanatın ne olduğunu araştırdıktan sonra eğitimin nasıl verildiğini anlata anlata biz bu sorunu aştık. Çok zorlandığım zamanlar oldu, çünkü her veli doğal olarak benim çocuğum yetenekli olduğunu duymayı bekliyordu, fakat bu tarz çalışmaları yapmadığım için bu kadar zaman geçtikten sonra insanlar merak etmeye, araştırmaya başladılar. Birçok resitallerde, kanallarda, festivallerde öğrencileri izleyip fikir sahibi olmaya başladılar.” dedi. Daha sonra Dinar Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek yaptığı konuşmasında; “Sanatın iyi bir şey olduğunu ve bu çocuklarımızı böyle gördüğümüzde balenin iyi Bir şey olduğunu görmüş oluyoruz. Hocamıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi. Konuşmaların ardından NataliyaGorelova Bale Sanat Merkezi minik öğrencileri gösterilerini sundu. Miniklerin gösterileri ayakta alkışlandı.

Gorelova’ya öğrenci velileri tarafından çiçek takdim edilirken başarılı eğitmene teşekkür ettiler. Dinar Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek ise NataliyaGorelova’yaMarsyas Heykeli hediye etti.

Editör: Haber Merkezi