Dinar’da İmar Barışı Anlatıldı

Kamuoyunda "İmar Barışı" olarak bilinen, yaklaşık 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Dinar İlçe Kaymakamlığı toplantı salonunda muhtarlara ve kamu görevlilerine yönelik toplantı düzenlendi.

Afyonkarahisar Çevre, Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mustafa Oruç tarafından verilen İmar Barışı konulu seminerde, Vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflendi.

Düzenleme 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor. Bu kapsamda Yapı Kayıt Belgesine başvurular, e- Devlet sistemi üzerinden yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından yapılmaktadır.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce düzenlenen toplantıda; yasal düzenlemenin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsadığı, başvuruların 31.10.2018 tarihinde sona ereceği, vatandaşların müracaatlarını e- Devlet sistemi üzerinden yapabilecekleri, başvurularda vatandaşlarımızca uyulması gereken usul ve esaslar hakkında detaylı bilgiler verilmesinin ardından katılımcılarının sorularının cevaplanması ile toplantı sona ermiştir.

Editör: Haber Merkezi