Dinar’da İlk Öğretim Haftası Kutlandı

2019-2020 eğitim-öğretim yılı haftası Dinar Şakir Ünver İlk Okulunun hazırlamış olduğu program dahilinde kutlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin Atatürk anıtına bırakılmasıyla başlanılan programda saygı duruşugerçekleştirildi ve İstiklal Marşımız okundu.

Şakir Ünver İlk Okulunda devam eden programda ise haftanın anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş şunları söyledi, “Haziran ayında boşalttığımız sınıflarımızı tekrar doldurmakta, ıssızlaşan okullarımızı çocuklarımızın cıvıltılı sesleriyle tekrar şenlenmiş olarak görmekteyiz” dedi.

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ise, eğitim-öğretime edilen hiçbir emeğin ve masrafın boşa gitmeyeceğini, öğrencilerin okuyarak, araştırarak, sorarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Öğretmenlere ise yeni neslin onların elindeşekilleneceğini kaydeden Kapankaya şunları söyledi, “arkamızda eser bırakalım. Zamanı doldurmak için değil, zamanı yaşamak ve değerlendirmek için uğraşalım. Diyalog içinde olup sorunlara hep birlikte çözüm arayalım” dedi. Ü

Yapılan konuşmalardan sonra okul öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Yine Şakir Ünver İlk Okulu öğrencileri tarafından folklor gösterileri sunuldu.

İlk okul 4’üncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine çiçek verdiği Programın sonunda ise Söyler Kardeşler tarafından yapılan aşureler öğrencilere ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi