Dinar’da İHA Kursu Açıldı

Türk Hava Kurumu Saymanı Fatih Karataş tarafından organize edilen Ankara Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Altuğ Arıkan tarafından eğitimleri verilen İnsansız Hava Aracı (İHA) kursu açıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada İHA kurslarının birinci bölümünün 2 gün yani 48 saatlik bir eğitimin sonunda tamamlandığı, şimdiye kadar bu kursa Dinar’dan 11 kişinin başvurduğu belirtildi. Sertifikasız ve yetkisiz olarak uçurulamayan bir hava aracının olduğu da vurgulanan İHA kurslarının ikinci bölümünün ise 17-18 Şubat 2018 tarihlerinde yapılarak toplamda 96 saate tamamlanacağı belirtildi.

Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda verilen yazılı eğitimin ardından uygulamalı eğitim ise Dinar Çivril yollunda gerçekleştirildi.

İHA kursuna katılanlar arasında Dinar İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli’de vardı. Yaz aylarında ilçede yapılan düğünleri İHA aracı ile denetleme ve kontrol altında tutulacak olması nedeniyle bu eğitimi aldığı öğrenildi.

İHA Kursunun pratik ders saatleri Dinar’da renkli görüntüler oluşturdu. Uçak sürme deneyimini gerçekleştiren kursiyerlerin, uçağı yere çakmaması için verdiği mücadele kursiyerlere adrenalin ve eğlenceli dakikalar yaşattı. Kurs sonunda İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanmak için verilen sertifikalar ve kimlik belgeleri öğrencilere verilecek.

Ankara Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Altuğ Arıkan ise yaptığı açıklamasında, 'Fatih Karataş öncülüğünde vatandaşlarımıza insansız hava aracı eğitimi verilmiştir. Vatandaşlarımızın iş hayatında aktif olarak kullandıkları insansız hava araçlarının pilotaj eğitimine yoğun ilgi gösterildi. Topluma yararlı projelerin geliştirilmesinde kullanılan insansız hava araçları vatandaşlarımızın hayatı kolaylaştırmada geliştirdiği projelerin başyardımcıları arasında yer almaktadır. Dedi.

Editör: Haber Merkezi