Dinar’da Gençlik Merkezi Yeniden Gündemde

Dinar ilçesinde en büyük eksiklik olarak görülen sosyal tesisler, gençlik merkezi ya da halkın rahatlıkla gidip oturabileceği, sohbetini edebileceği, gerektiğinde çeşitli sporlarını gerçekleştirebileceği alanlar maalesef yok. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Gençlik Merkezi yapılması görüşleri yeniden ortaya atılmaya başlandı.

Dinar’a 150 yataklı yeni Dinar Devlet Hastanesinin yapılmasının ardından eski hastanenin ve yerinin ne olacağı konusunda kamuoyunda çeşitli görüşler bildirilmişti. Yatılı bir okul olması, doğum hastanesi olarak kullanılması ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu kurulması gibi birçok fikrin atıldığı eski hastane ile ilgili yep yeni bir fikir daha doğdu.

Eski hastane binasının Milli Eğitime devir edilerek yıkılması sonucunda bölgeye GENÇLİK MERKEZİ kurulmasının çok daha mantıklı bir karar olacağı yönünde görüşler ortaya atılmaya başlandı.

Afyonkarahisar merkezde ve bazı ilçelerinde kurulan gençlik merkezlerini örnek gösteren bazı vatandaşlar Dinar’a yakışan bir merkezin mutlaka yapılması gerektiğini belirtiler. Eski hastanenin çok geniş bir araziye sahip olması nedeniyle yeni yapılacak binası içerisinde konferans ve seminer salonları, bazı spor alanları, kafeteryası, çevre düzenlemesi ve bahçe içerisindeki alanlarıyla çok güzel bir gençlik merkezi kurulması görüşleri hâkim olmaya başladı. Bölgenin en iyi ve en mantıklı bir şekilde değerlendirmesini isteyen vatandaşlarımız, bu merkezlerde fiziki yapısına ve bulunduğu şehirde imkânları ölçüsünde kişisel gelişime faydası olan kurslar, sportif kurslar, kültürel geziler, sosyal sorumluluk projelerinin planlanabileceğini, Kendi yıllık faaliyet programımız dâhilinde olan kurslar ile kişisel gelişimde etkili olacağını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi