Dinar’da Engelliler Sosyal Tesis İstiyor

Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Dinar merkez mahalle muhtarları dernek üyelerinin istek ve taleplerini dinleyerek engelliler adına ne yapılması gerekiyorsa ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirttiler. Engelli vatandaşlar muhtarlardan kendileri için sosyal alanlar yapılması hususunda öncülük yapmalarını talep etti.

Dinar'a bağlı mahalle muhtarları ziyaretlerine Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyareti ile devam etti. Dinar Muhtarlar Derneği Başkanı Tuncay Karagöz ve muhtarlar, dernek başkanı Seydi Özkurt ve diğer üyelerle görüştü. Burada engelli kardeşlerimizin dert ve sıkıntılarını dinleyen muhtarlar onlar için ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdiler. Engelli vatandaşlar ilçede bulunan kaldırımların kendilerine göre düzenlenmesini gerektiğini, her kaldırımda mutlaka engelli rampası bulunması gerektiğini söyledi. Kendilerinin rahatlıkla gidip oturabileceği, sohbet edebileceği sosyal bir tesisinde yapılmasını talep ettiklerini kaydeden engelli vatandaşlarımız şunları söyledi, "Dinar'da en çok karşılaştığımız engel, kaldırımlar olmakta. Akülü araçlarımızla bu kaldırımlara çıkamıyoruz. Çoğu kaldırımda engelli rampası maalesef yok. Ayrıca bizlere özel olarak dizayn edilmiş bir sosyal alanımız yok" dediler.

Muhtarlar Gar Müdürlüğüne Ziyaret Gerçekleştirdi

Merkez mahalle muhtarları engelli kardeşlerimizin dert ve sıkıntılarını dinledikten sonra Dinar Gar Müdürü Süleyman Şentürk'ü makamında ziyaret etti. Demiryolu çalışmaları nedeniyle 9 yıldan bu tarafa çalışmayan tren seferleri ve şefliğe düşen unvanın yeniden Gar Müdürlüğü olması nedeniyle hayırlı olsun dileklerini ileten muhtarlar, yolcu treni seferlerinin artırılmasını istedi. Dinar'dan direk olarak İzmir'e tren seferi olmamasına şaşıran muhtarlar, yolcu taşıma işlemlerinin daha düzenli bir hale gelmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi