Dinar’da Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Park Ala Düğün Salonunda Dinar Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara yemek verildi.

Dinar Belediyesi tarafından düzenlenen programa; Bayanlar Meclisi Başkanı Günsel Acar, Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, Dernek yönetim kurulu üyeleri, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

Davetlilere hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Başkan Acar, konuşmasında şunları ifade etti; Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.” Dedi.

Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Seydi Özkurt ise konuşmasında; “Türkiye de engelli nüfusu içerisinde önemli bir orana sahip engelli kadınlarımız ve kız çocuklarımız var. Bunlar hem kadın olmaktan, hem de ayrıca engelli olmaktan dolayı çifte bir ayrımcılığa tabi tutulmaktadır. Bütün bu olumsuz düşüncelerin toplumda ki olumsuz ön yargıların sona erdirilmesi Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak en büyük dileğimizdir. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim, başta belediye başkanımıza olmak üzere ve belediye personeline ayrıca teşekkür ederim, saygılar sunarım” dedi.

Gerçekleşen konuşmaların ardında ise Antalya’dan davetli olarak katılan Gerontolog Berkay Erdal engelliler günü için hazırlamış olduğu sunumunu gerçekleştirdi.

Dinar İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli ise Bayar Özer tarafından yazılmış olan “Engellerime Engel olun” isimli şiiri davetliler için okudu.

Yemekli programın son bölümünde ise Afyonkarahisar Altı Nokta Körler Derneği tarafından hazırlanan Türk Sanat Müziği eserleri Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Tarafından seslendirildi.

Editör: Haber Merkezi