Dinar’da Denetimli Serbestlik Protokolu imzalandı

Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü İle Kaymakamlık arasında İşbirliği Protokol İmzalandı.
 

Kaymakamlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlarda denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan hükümlülerin Kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalıştırılmalarına ilişkin İşbirliği Protokolü Kaymakamımız Selami KAPANKAYA ve Dinar Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin KAÇAR tarafından imzalandı.

Kaymakamlık Makamında gerçekleşen protokole; Kaymakamımız Selami KAPANKAYA, Dinar Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin KAÇAR, Denetimli Serbestli Müdür yardımcısı Abdurrahman CABA ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tekin MUMCU katıldı.

Dinar Kaymakamlığı ile Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı arasında haklarında, kamuya yararlı bir işte çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin çalışma sürelerinin yerine getirilmesini sağlamayı ve yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmeyi, sosyalleşmelerini teşvik etmeyi, toplumu suça karşı korumayı, üretken, verimli, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırma amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan kişiler; Adliye, Okullar, Cami vb kamu kurum ve kuruluşlarında kamu yararına ücretsiz çalıştırılarak hem kurumların personel ihtiyaçları giderilmekte hem de yükümlüler kendilerini daha faydalı hissetmektedirler. Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği sayesinde de kendi işlerini bulma, iş kurma, hukuki, mesleki, ahlaki ve psiko sosyal destek almaları sağlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi