Dinar’da Çiçek Festivalinde 80 Bin Çiçek Sergileniyor

Dinar’da, Aziz Çiçekçilik tarafından bu yıl altıncı kez düzenlenen çiçek festivalinde, yaklaşık 80 bin çeşit çiçek vatandaşların beğenisine sunuldu.

Dinar’daki botanik parkta sergilenen çiçeklere, kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Çiçeklerin fiyatının 1 liradan 50 liraya kadar değiştiği festivalde, 80 bin adet çiçek sergilendi. Aziz Çiçekçilik Dinar’da daha çok yetiştirilen “yer menekşesi” ve “yedi dağ çiçeği” de en çok ilgi gören çiçekler arasında yer aldı.

Festivali düzenleyen firmanın sahibi Aziz Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 80 bin adet çiçeği, İzmir’den, sergilemek için getirdiğini, çiçek ihtiyacını karşılamak adına festivali geleneksel hale getireceklerini anlattı.Altıncı kez festivali düzenlediklerini ve ilgiden de memnun olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Dinar’da her hafta 50 kasa çiçek ve bitki, 500 adet ise ağaç türü satılıyor. Ağaç ve çiçeğe olan ihtiyacı karşılamak ve vatandaşlarımızı bin adet çiçek çeşidi ile buluşturmak adına böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Baharın gelmesi ile Aziz Çiçekçilik olarak buraya 80 bin adet çiçek getirdik. İnşallah yapılan bu festivalimizi de geleneksel hale getirerek, daha çok çiçek çeşidini bu festivalde sergileyeceğiz.”

İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ise Türklerin kültüründe sadece at sırtında olan bir medeniyet olmadığını, bizim medeniyetimize baktığımız zaman çiçek medeniyetini de göreceğimizi söyledi. Bitki ve bahçe kültürünün de olduğunu kaydeden Kaymakam Şahin şunları söyledi, “Lale devri bir döneme adını vermiş bir çiçek unsurudur. Büyük camilerimizin içerisine bakınca görüyorsunuz ki lale resimleri ve bitkisel betimlemeler kendini gösteriyor. Bu bizim bir unsurumuz ve bir parçamızdır” dedi.

Özkaya: Hayırlı olmasını diledi

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ise katıldığı çiçek festivalinin hayırlı olmasını temenni ederek, bol kazançlar diledi.

Editör: Haber Merkezi