Dinar’da Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi ziyarete açıldı

Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı’nın girişimleriyle belediyemiz kültür hizmetleri kapsamında 23-28 Kasım tarihlerinde sergilenecek olan Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Belediyemiz Kapalı Spor salonunda ziyarete açıldı.

Açılış törenine; Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Türkiye Harp Malülü Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Tevfik Kılıçkaya, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesi öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Nihat Sarı, “Belediyemizin kültür hizmetleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın işbirliği ile Çanakkale Savaşları Gezici müzemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Çanakkale’yi görme şansı olmayan vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz için güzel bir etkinlik olacağını düşünüyor, tüm vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

Açılış kurdelesi Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Necip Kacar, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimler, fotoğraflar, çeşitli görsel materyaller, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölüm ve Çanakkale de savaşan kahraman askerlerimizin heykeli bulunduğu müze protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından gezildi.

Ziyaret esnasında Kültür Turizm Bakanlığı rehberi tarafından protokol üyelerine ve öğrencilere müze hakkında anlatımlar yapıldı.

Müze 23-28 Kasım tarihleri arasında saat 09:00 ile 17:00 saatleri arasında halkımıza açık olacaktır.

Editör: Haber Merkezi