Dinar’da Büyük Önder Vefatının 79. Yılında Anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. Yılı münasebetiyle Dinar’da resmi bir anma programı düzenlendi. Dinar Sermaye Piyasası Kurumu Yatılı Bölge Orta Okulu tarafından organize edilen anma programı öncesinde Dinar İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı ve Dinar Muhtarlar Derneği çelenkleri hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına bırakıldı. Çelenklerin bırakılmasının ardından saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu. Buradaki programın sona ermesinin ardından ise, anma programı Dinar Park Ala Toplantı ve Seminer Salonunda devam etti.

Burada açılış konuşması gerçekleştiren Dinar SPK Okulu Öğretmeni Adnan Demiral, ‘Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmış, Türkiye’nin bağımsızlığı ülküsünü benimsemiştir. Gazi’nin en büyük ideali, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olduğu kadar milli iradenin, millet egemenliğinin her şart altında korunması ve savunulması olmuştur’ dedi.

Programın ilerleyen bölümlerinde ise Dinar SPK Okulu Öğrencileri tarafından hazırlanan orotoryo gösterisi, şiirler ve 10 Kasım’a özel şarkılar söylendi.

Atatürk’ü anma etkinliğinin son bölümünde ise Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenen ilkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul öğrencileri arasında şiir, lise öğrencileri arasında ise kompozisyon yarışmalarında ilk üçe girmeyi başaran öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini, Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Merttür verdi.

Editör: Haber Merkezi