Dinar’da Bir Okulda Öğretmen ve Şube Ayrımı Olmadan Kura Çekildi


Dinar Fatih Mahallesinde bulunan Şehit Yüzbaşı Süleyman Şahin İlkokulunda 3 şubeye 90 ilkokul öğrencisi için kura çekim işlemleri gerçekleştirildi.
Okul Müdürü Bayram Yüksel ve okul öğretmenleri tarafından hazırlanan kura çekim işlemlerine öğrenci velileri de katılarak tam destek verdi.
Okul bahçesinde düzenlenen kura çekimlerinde bu yıl ilk defa ilkokula başlayacak olan öğrencilerin hangi öğretmene ve hangi şubeye düşeceği çekilen kuralarla belli oldu. 30’ar kişilik sınıflara ayrılan minik öğrenciler toplamda 3 şube oluşturdu. Böylelikle öğretmen ve sınıf seçme ayrımı da ortadan kalkmış oldu.
Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı içinde Muğla ilinin tamamında kura şeklinde gerçekleştirilen sınıf belirleme işlemi Dinar’da Şehit Süleyman Şahin İlk Okulunda yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinde de bütün öğrencilerin ayırımsız bir şekilde sınıflara dağıtılmaları ön görülmüştü. Bu kararın üstüne okul yönetimi bu karara uyarak kura çekti.
Öğrenci velileri ise bu uygulamadan son derece memnun kaldıklarını hiçbir şekilde haksızlığın yapılmadığını belirttiler. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi