Dinar’da Bilinçli Aile Duyarlı Genç Programı

Dinar Kaymakamlığı ve Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği eğitimci yazar ve eğitim uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın “Bilinçli Aile Duyarlı Genç” konulu konferansı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verildi.

8. sınıf öğrencilerine başarıya gülümseme, öğrenci velilerine bilinçli aile duyarlı genç, 12. sınıf öğrencilerine başarıya gülümseme ve öğretmenlere ise başarı ve mutluluk için hayata gülümseme konulu konferanslar iki gün boyunca 4 seans olarak sunuldu.

Günümüzde gençleri bekleyen sıkıntıların, çocuğun başarısında anne ve babanın rollerinin çok büyük olduğunu belirten eğitim uzmanı Sıtkı Aslanhan verdiği konferansında Çocuk yetiştirmede yapılan yanlışlıklar hakkında da konuşarak, "9-10 yaşlarına geldiklerinde onlar için dünyadaki en önemli varlıkları anne ve babasıdır. Ama çocukların yaşı ilerlediğinde 13-14 yaşlarına geldiklerinde ailenin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluklar yaşanmaktadır. Çocukların internet ortamında sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile birçok değerlerini yitirdiklerini bilmeli, anne ve babalar çocukları ile iletişim içinde olarak onlarla sohbet ortamı oluşturabilmelidirler” dedi.

Editör: Haber Merkezi