Dinar’da Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı

Dinar ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 30 çiftçiye 1000 dekarlık bir alana ekilmek üzere % 75’i hibeli yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakaya dağıtılacak olan tohumlarla alakalı bazı bilgiler vererek şunları söyledi, “İnşallah bu mübarek Ramazan ayında tohumlarımızı toprakla buluşturacağız. Bol ve bereketli bir sezon geçirmemizi diliyorum. Tohumlarımızın yüzde 75’i hibeli yağlık ay çiçeğidir. Ortalama dekara 100-200 KG veren bu tohumlar nisan ayının başında ekilebilir. 30 çiftçimize 1000 dekar arazide bu tohumlar ekilecek” dedi.

Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde yapılan dağıtım merasiminde konuşan Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, yağlık ayçiçeği tohumlarını dağıtmak üzere bir arada olduklarını belirterek şunları söyledi, “Yüzde 75’i devletimizin tarafından hibeli. İlçemizde sulu topraklar olduğu kadar susuz topraklarda var. Son senelerde ay çiçek yağının ne kadar kıymetlendiğini biliyoruz. İlçemizde de daha fazla yağlık tohum ekilmesi için devletimizin bir desteği var. Biraz sonra inşallah çiftçilerimize dağıtacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun dedi.

Daha sonra ise ay çiçeği tohumları çiftçilere Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, Afyonkarahisar İGM Üyeleri Ahmet Çetin ve Bilal Demiröz tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi