Dinar’da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine İhtiyaç Var

Afyonkarahisar’ın en büyük ilçeleri arasında yer alan ve çevresinde bulunan 3 ayrı ilçenin de bulunduğu Dinar’da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılması talep ediliyor.

Dinar Devlet Hastanesinde 5-6 diş hekimi ile sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam eden Diş bölümünün hastaneden ayrılarak kendi binasında Dinar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi şeklinde hizmet vermesi bekleniyor.

Günümüzde tıp teknolojilerinde ve uygulamalarında meydana gelen hızlı ilerlemeler, sağlık hizmetlerinin fiziksel ve fonksiyonel yapılanmasında önemli değişiklikleri beraberinde getirmiştir. Teşhis ve tedavi uygulamalarında yükselen başarı oranları, hasta sayılarında meydana gelen artışlar, insanların gerek kendileri gerekse yakınlarının sağlığına giderek daha fazla önem vermeleri, hizmet sunumunda yaşanan fiziksel ve fonksiyonel değişimlerin sebepleri olarak sıralanabilir. Bu değişimler sağlık hizmeti sunan kurumların yapısal, yönetimsel ve tasarımlarına yönelik uygulamalarını etkilemekte ve tıbbi bakıma ihtiyaç duyan hastalara en kıssa sürede kaliteli sağlık hizmeti sunma gerekliliğini ortaya koymaktadır.

Bu nedenle Dinar’a ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılması dikkate alınmalıdır.

Artık Sadece Diş Çekilmiyor

Dinar Devlet Hastanesinde bulunan Diş Hekimleri kanal tedavisi, protez diş, diş eti hastalıklarının tedavisi ve daha bir çok konuda vatandaşlara hizmet verdiği için çok önemli bir konuma gelmiş durumdadır. Sadece diş çekiminin yapılmadığı diş poliklinikleri sadece Dinar’a değil çevrede bulunan Başmakçı, Dazkırı ve Evciler ilçelerine de hizmet vermektedir. Bu sebeplerden dolayı kendi başına büyük bir sağlık kurumu olabilecek olan ağız ve diş hastalıkları bölümünün kendi binasına kavuşturularak Dinar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi şekline dönüştürülmesi beklenmektedir.

Editör: Haber Merkezi