Dinar’da Afet Farkındalık Eğitimi Verildi


Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksek Okulu toplantı ve seminer salonunda İçişleri Bakanlığı 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında AFAD İl Müdürlüğü Personelleri Sivil Savunma Uzmanı Vahit Yıldız ve Jeofizik Mühendisi Dilek Nuriye Şenol tarafında Afet Farkındalık Eğitimi verildi.
3 oturumdan oluşan eğitimin ilk oturumu kurum amirlerine sunuldu.
Düzenlenen eğitimlerin ilerleyen bölümleri soru-cevap şeklinde devam etti.
Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı Dinar’ın ve çevresinin deprem bölgesi olması nedeniyle son zamanlarda kamuoyunda da konuşulan depremi 15 gün önceden haber veren bir teknolojinin bulunup bulunmadığını sordu. İzmir depremini örnek gösteren Başkan Sarı, “İzmir depremini 18 gün önceden 6 şiddetinde bir deprem olacağını haber veren bir sistemin olduğu konuşulmuştu. 18 gün önceye de gerek yok. 1 saat öncesinde bir uyarı olsa bile çok büyük bir öneme sahip olunacak. Böyle bir cihaz olduğunu şimdiye kadar duymadık. Şimdilik söylentiler bu şekilde, sizin bir bilginiz olup olmadığını sormak istedim” dedi.
Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ise, Dinar’ın belirli bir oranda afet bölgesi olduğunu, konuya sadece deprem açısından da bakmadıklarını söyledi. Yaşanabilecek bütün afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini de kaydede Kapankaya şöyle konuştu, “Afetlerin öneminin anlaşılması ve bunların eğitimlerinin verilmesi gerçekten de çok güzel. Herhangi bir afet anında herkesin ne yapacağını bilmesi çok önemli. İletişim ve haberleşme bu konuda büyük önem arz ediyor. Bu eğitimler ilçemiz için çok faydalı olacak. Afet bilincinin gelişmesi için de olumlu katkıları var. Gerisini inşallah el birliğiyle devam ettireceğiz” dedi.
AFAD tarafından gerçekleştirilen afet farkındalık eğitimleri daha sonra, muhtarlara ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak belirli saatler arasında devam etti. İsmail Yılmaz-Dinar
 

Editör: Haber Merkezi