DİNAR’da 813 TOKİ Evi Projelendirme Aşamasında

Dinar’a yapılması planlanan 819 adet Toplu Konut Projesiyle ilgili sözleşmelerin ne zaman imzalanacağı ve temellerin ne zaman atılacağıyla ilgili geçtiğimiz gün yaptığımız haber sonrasında açıklama TOKİ’den geldi.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Emlak Dairesi Başkanı Dursun Baştürk’ten alınan bilgiye göre Dinar’a yapılacak olan 819 adet konutun projelendirme çalışmalarının başladığı ve bu sürecin 2 ya da 3 ay sürebileceği belirtildi. Yine edinile bilgiye göre projelendirme çalışmalarının ardından ihale sürecinin başlayacağı tahminen yaz aylarının başlangıcı itibariyle evlerin temellerinin atılabileceği ifade edildi.
Mayıs-Haziran 2017’de Temelleri Atılabilir
819 konut için yapılan çalışmalarda 2017 yılının Mayıs ve Haziran aylarında temel atılması planlanıyor. Konut sahibi olabilmek için sabırsızlanan vatandaşlar ise bu müjdeli haberden sonra çok sevindiklerini dört gözle temellerin atılmasını beklediklerini belirttiler.
TOKİ Evleri Nasıl Olacak?
5 Katlı Asansörlü
Fatih mahallesinde bulunan mevcut TOKİ evlerinin bulunduğu bir alana yapılacak olan evler beşer katlı ve asansörlü bir şekilde yapılacak. 3 ayrı etap şeklinde yapılacak olan konutlar ilçedeki konut açığını ve çok yüksek kira ve ev fiyatlarını da normale indirmesi bekleniyor.
Bu Duruma Gariban Vatandaş Çok Sevindi
Alt gelir gurubu olarak yapılacak olan 75 M2 evlere başvuran asgari ücretli vatandaşlar evlerin yapılacak olmasına çok sevindi. Normalde hiçbir zaman ev sahibi olmaları maddi açıdan mümkün olmayan asgari ücretli vatandaş TOKİ sayesinde 500 TL taksit ile ev sahibi olacak. Alt gelir gurubu vatandaşlar yapılacak olan evlerle ilgili şunları söyledi, “Geçimini asgari ücretle yani 1.300 TL ile sağlayan bir ailenin hiçbir zaman ev sahibi olma imkânı yoktu. Bizler zaten aylık 350 ile 500 TL arasında kira ödüyoruz. Ödediğimiz bu kirayı TOKİ’ye yatırarak ev sahibi olacağımız için çok mutluyuz. Konut yetersizliğinden dolayı ilçede kiralarda aşırı derecede yükselmişti. Eskiden 150 TL kira ile oturduğumuz evler bir an da 500-600-700 TL oldu. Yani ilçede ev ve kira fiyatları aşırı derecede yükseldi. Ancak TOKİ’nin 819 adet konut yapacak olması ilçedeki fahiş fiyatların da önüne geçer diye düşünüyoruz” dediler.
İsmail Yılmaz Dinar
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi