Dinar’da 8 Okula Beyaz Bayrak

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen Beyaz Bayrak projesi kapsamında 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Beyaz Bayrak Projesi Ödül Töreni yapıldı.

Törene İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat KORKMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Deniz FIRAT, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Beyaz Bayrak alan Okul Müdürleri katıldı.

Dinar’dan tam 8 okulun beyaz bayrak aldığı projede Eğitim kurumlarının, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında 60 kritere göre değerlendirilen 100 okula Beyaz Bayrakları, sertifika ve levhaları protokol üyelerince takdim edildi.


Proje kapsamında okulları denetleyen İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlık Teknisyenleri Kemalettin BULUN, Kenan DÜLGER, Habibe YANIK ile Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü M. Vehbi GÖKTAŞ ve Sağlık Alan Öğretmeni Gülay SÜTPINAR’a gayretli çalışmalarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN tarafından plaket verildi.

Dinar ve köylerinden Yeşilhüyük Köyü İlk Okulu, Atatürk YBO, SPK YBO, 125. Yıl Ana Okulu, Tatarlı Cumhuriyet İlkokulu, Tatarlı İlk Okulu, Yıprak Orta Okulu ve Yeniyol İlkokulu beyaz bayrak almaya hak kazandılar.

Editör: Haber Merkezi