Dinar’da 680 Öğrenci Bursluluk İçin Yarıştı

Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Kolejinde geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve 2 gün boyunca devam eden bursluluk sınavında toplamda 680 öğrenci yarıştı. 53 öğrencinin burslu olarak okuyacağı Özel Ünal Yılmaz Kolejinde yapılan sınavlar Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki gurup halinde gerçekleştirildi. Cumartesi günü Dinar merkezde bulunan öğrencilerin katıldığı sınavlar Pazar günü Başmakçı, Dazkırı, Evciler ve Keçiborlu ilçelerinde okuyan öğrencilerin katılımlarıyla devam etti. Aileleriyle birlikte Özel Koleje gelen veliler en az çocukları kadar heyecanlıydılar. Okul dışında kendilerine ayrılan bölümde büyük bir heyecanla çocuklarını bekleyen öğrenci velileri bursluluk sınavına yakından ilgi gösterdi.

Ünal Yılmaz Koleji Müdürü Ünal Yılmaz sınav öncesinde velilere ve öğrencilere yaptığı konuşmasında, öğrencilerin gayet sakin bir şekilde soruları iyi anlayarak cevap vermesini istediğini, 4 yanlışın da bir doğruyu götürmeyeceğini söyledi. Bütün öğrencilere başarılar dileyen Ünal Yılmaz öğrenci velilerine ise okulda gerçekleştirilen 9 proje hakkında bazı bilgiler verdi. Aile okulu projesinin devam ettiğini, öğrenci ve veliler üzerinde son derece olumlu sonuçlar alındığını kaydeden Yılmaz şunları söyledi, “Artık aile okulumuzun ne kafar faydaşlı olduğunu bütün velilerimiz en iyi şekilde kavradılar. Okulumuzda daha bir çokuyguladığımız projelerimiz var. En önemlilerinden yordama dersleri, kendini tanı, kentini tanıt projesi, spor faaliyetlerimiz, tarih kulübümüz ve daha bir çok projeyi öğencilerimiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.

Öğrenci Velileri: Çocuklarından Umutlu

680 öğrenci Özel Ünal Yılmaz Kolejinde bursluluk için ter dökerken, öğrenci velileri de dışarı da sabırsızlıkla bekledi. 15 gün içerisinde sonuçların açıklanması beklenilen bursluluk sınavı için konuşan öğrenci velileri, öğrencilerinin tek hayalinin Özel Öğretmen Ünal Yılmaz Kolejinde okumak olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “Çocuklarımız bu okulu çok istiyor. Veliler olarak, basından, komşularımızdna ve çevremizden edindiğimiz izlenimler ölçüsünde kolejden çok memnunuz. Özel kolej olması sebebiyle öğrencilerimizin daha kaliteli bir şekilde eğitim-öğretim alacağına inanıyoruz. Bu nedenle inşallah çocuklarımız bursluluk sınavını kazanır” dedi.

Editör: Haber Merkezi