Dinar’da 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. Yıl dönümü nedeniyle Dinar’da hükümet konağı önünde bir tören düzenlendi.

Dinar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün çelenginin Atatürk anıtına bırakılmasıyla başlayan 19 Mayıs kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle devam etti.

Gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Merttük, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Ateş, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, Dinar MYO Müdürü Hayrettin Ertan, Ak Aprti İlçe Başkanı İdris Er, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, Dinar TSO Başkanı Abdullah Bağırkan,Dinar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Can Bekle, Dinar ADD Başkanı Kenan Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve Önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Dinar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Doğan Çakır, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlayan bağımsızlık hareketinin, birlik ve dayanışma ruhuyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılıp milli mücadelemizin zaferle sonuçlandığını hatırlatarak şunları söyledi, “Vatanımızın kurtuluşu ve bağımsızlığımızın ancak milletin azim ve kararlılığı ile olabileceğini bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklal mücadelesinin ateşini milletten aldığı destek ile 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakmıştır. Dönemin en zor zamanlarında azim, inanç, fedakarlık ve gönül birliğiyle ülkemizi işgal eden düşmanlara karşı milletçe durulmuş ve tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılarak; bir millet küllerinden yeniden doğmuştur. Nice şehitlerin ve gazilerin üstün fedakarlıkları ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizden aldığımız bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Çakır’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan jimnastik gösterileri ve halkoyunları gösterileri sunuldu. Günün anam ve önemine binaen şiirler ise yine öğrenciler tarafından okundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle okullar ve kurumlar arası düzenlenen turnuvalarda ise dereceye giren sporculara ve takımlara ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi