Dinar’da 15 Temmuz Şehitlerimiz Anıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yılı münasebetiyle Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde resmi bir anma töreni düzenlendi. Dinar Kaymakamlığı ve Dinar Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programa çok sayıda Dinarlı vatandaşlarımız katıldı.
Program Atatürk Parkı yanında bulunan Kadın Kültür Evinden Cumhuriyet Meydanına doğru düzenlenen yürüyüş ile başladı. Cumhuriyet Meydanına gelindiğinde Dinar Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Kuranı Kerim tilaveti ile devam eden anma etkinliğinde protokol konuşmaları gerçekleştirildi.
Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı yaptığı konuşmasında Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalındığını belirterek şunları söyledi, “Düşmanın Harp Sahasında bile yapmadığını yaparak, kendi Vatandaşına kurşun sıkan Asker Görünümlü Feto elemanları alçak yüzünü göstermiştir. O Gece Ülkemizin Birliği, Bütünlüğü, Milletimizin Huzur ve Refahı uğruna Canlarını Feda eden Aziz Şehitlerimizi Bir kez daha Rahmetle anıyor, Yüce Türk Milletine Baş sağlığı diliyorum” dedi.
Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ise, “Dinarlılar bundan 5 yıl önce milletimizin azmi ve kararlılığı ile hain bir teşebbüsün engellendiği saatlerde o günü tekrardan hatırlamak şehitlerimizi hayırla yad etmek gazilerimize minnetimizi belirtmek için buradayız. Bugün millet iradesinin gayrimeşru bir şekilde asker kılığına girmiş fetö terör örgütü mensupları ve onların yabancı efendileri tarafından gasp edilmesinin milletimiz tarafından engellendiği bir gecedir. Ülkesi olmayan, birliği olmayan ve dili olmayan bir ülkenin hiçbir şeyi kalmaz. Bu vatan bizimdir. Şehitlerimizin emanetidir. İlelebet koruyacak ve yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Allah bir daha bu ülkeye 15 Temmuzlar yaşatmasın. “dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra ise program çeşitli etkinliklerle devam etti.
Dinar Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programa, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Dinar eski Belediye Başkanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İYİ Parti İlçe Başkanı Oktay Sayın ve çok sayıda Dinarlı vatandaş katıldı. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi