Dinar’da 15 Temmuz günü etkinlikleri düzenlendi

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen darbe kalkışması nedeniyle şehit olan vatandaşlarımızın senei devriyesinde, tüm yurtta gerçekleşen etkinlikler ilçemizde de düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri İlçemiz Cumhuriyet Meydanında saat 21:30 da Dinar Belediyesi Bandosu sahne alarak konser verdi. 22:30 da ise belediye bandosu öncülüğünde halk yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sonrasında anma günü etkinlikleri programı Belediye Personeli Gazi Yılmaz sunuculuğunda saygı duruşu istiklal marşı ve açılış konuşmaları ile başladı. Kanal3 televizyonunu ise Dinarda ki programı canlı yayında verdi.

Açılış konuşmasında Belediye Başkanı Saffet Acar şunları söyledi; “15 Temmuz gecesi, Ülkemizi, Milletimizi, Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, Aydınlık Geleceğimizi yok etmek isteyen Vatan Hainleri harekete geçmiş, Milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultan FETÖ hainleri kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz bu hain darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattılar. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz kalplerimizde ki mümtaz yerlerin daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek hatıralarını gelecek nesile aktaracağız. 15 Temmuz’da meydanlara tıpkı Çanakkale’de İstiklal savaşımızda olduğu gibi tüm fertleri ile tek yürek olmuş iradesini bir avuç darbeci FETÖ hainlerine çiğnetmeyen büyük TÜRKİYE vardı, büyük TÜRK MİLLETİ vardı. Bu darbe girişiminde Milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuşlardır. Milletimiz, o gece tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 564 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi Anadolu topraklarını İstikbali olarak gördüğünü tüm Dünya’ya göstermişlerdir. Milletimiz bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse 15 Temmuz’da da bu FETÖ hainlerine aynı cevabı vermişlerdir. Türkiye’yi parçalayacaklarını Devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen vatan hainleri FETÖ’cüler ertesi gün akşam olmadan Türk Milleti tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi Milletimize, Meclisimize, Demokrasimize, Cumhuriyetimize, Aydınlık yarınlarımıza ve Şanlı Ordumuza yapılmıştır. Bu silahlı hain darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel Türkiye’miz artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Şair’in dediği gibi Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır, külümüz’den yükselen duman bizden yanadır. Son durak İlahi ferman bizden yanadır. Dünya düşmanı olsa da İman bizden yanadır. 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun.” Dedi

Kaymakam Mustafa Şahin’in yapmış olduğu gecenin anlam ve önemini anlatan konuşması sonrasında hafız Mevlithan Bilal Demiryürek ve TRT Anakara Radyosu Sanatçısı Ömer Faruk Güney tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ilahi ve kasideler okundu. Saatlerin 00:13 göstermesi ile Dinar da ki tüm camilerimizde ve Cumhuriyet Meydanı anma etkinlikleri programında salalar okundu. Programa katılan tüm vatandaşlarımıza dondurma, su, meyve suyu ve pilav ikramı yapıldı. Grup Beyza ilahi dinletisi ve Cumhur Başkanının canlı yayında yaptıkları konuşma sonrasında program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi