Dinar’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Yatılı Bölge Orta Okulu (YBO) tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi.

Okulun seminer ve toplantı salonunda gerçekleştirilen anma etkinliklerine, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ceylan, Mal Müdürü Aynur Telli, Dinar MYO Müdürü Hayrettin Ertan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Doğan Çakır, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Dinar SPK YİBO öğretmenlerinden Mehmet Karakaş, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainlerinin 15 Temmuz günü harekete geçtiğini belirterek şunları söyledi, “Milletimizin fedakarca davranmış ve bu hainlerin oyununu tersine çevirmiştir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Şehitlerimiz kalplerimizdeki yerlerinde daima yerlerini alacaklardır. 15 Temmuz’da meydanlarda, Çanakkale’de, İstiklal Savaşında olduğu gibi aziz milletimiz birlik ve beraberlik içinde olmuş bir avuç darbeciye meydan vermemişlerdir. Milletimiz bu ülkeyi böldürmek isteyen hainlere karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermiş ise 15 Temmuz’da da aynı cevap vermiştir. Türkiye’yi teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, aynı gün milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi, meclisimize, Cumhuriyetimize ve aydınlık yarınlarımıza yapılmıştır. Bu darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla birlikte ülkemiz yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür” dedi.

Konuşmanın yapılmasından sonra ise, okul öğrencileri tarafından günün anlamı için şiirler okundu. Son olarak ise katılımcılara şehitlerimizin ruhları için helva ikramları yapıldı.

Editör: Haber Merkezi