Dinar'da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

Dinar’da Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yılı münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında bir anma programı düzenlendi.

Dinar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen anma programı öncesinde Dinar İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Atatürk’ü Düşünce Derneği çelenkleri Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına bırakıldı.

Çelenklerin bırakılmasının ardından saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Dinar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı Fırat Çelik gerçekleştirdi.

Fırat Çelik; ‘Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümsüzlüğe intikalinin 82. yıl dönümünde saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum.

Bugün onu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün karalar bağlama günü hiç değildir. Bugün onu daha iyi anlamak, onu takip edebilmek, onun gibi ileri görüşlü ve vatansever olabilme günüdür.

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diyen Mustafa Kemal Atatürk bugün aramızdan ayrılmış o çok sevdiği vatan topraklarının sinesinde vücut bulmuştur.

Lakin onun fikirleri hayal ve özlemlere ilke ve inkılapları hedef ve arzuları yaşamaktadır. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek kalplerde yaşamaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhu şad olsun.’dedi

Öğrenciler tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan Şiirlerin ve Oratoryo gösterisinin gerçekleştirilmesinin ardından ilçemizde düzenlenen yarışmalarda dereciye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler tarafından ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Atatürk’ü Anma Programına; İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selam Eskiler, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, CHP ilçe Başkanı Ali Arıkan, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İYİ Parti Dinar İlçe Başkanı Oktay Sayın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Taşıcılar Kooperatifi Başkanı Bayram Ceylan, Ziraat Odası Başkanı Cengiz Güçlü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Can Bekle, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Afyonkarahisar Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cengiz Kartal, Merkez Mahalle Muhtarlar Başkanı Mehmet Gürpınar, Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı

Editör: Haber Merkezi